A alergat desculţ 5.400 km în 114 zile

Ultima actualizare:

    16 ianuarie 2015 - Los Angeles. Patrick Sweeney s-a încăpăţânat să  înceapă o aventură fără încălţări de-a lungul Americii Foto: Photoland, Caters
16 ianuarie 2015 - Los Angeles. Patrick Sweeney s-a încăpăţânat să înceapă o aventură fără încălţări de-a lungul Americii Foto: Photoland, Caters

S-a făcut alergător de cursă lungă ca să intre în Cartea Recordurilor! Californianul Patrick Sweeney a pornit într-o aventură din Los Angeles până în Boston doar în tălpile goale. Maratonul lui s-a încheiat după 114 zile.

Alergătorul s-a aventurat în cursa de-a lungul Americii pe 16 ianuarie, chiar de ziua lui, în Los Angeles, şi a încheiat-o la 9 mai, în Boston. Patrick Sweeney, în vârstă de 36 de ani, a participat la un maraton demn de Cartea Recordurilor, parcurgând în 114 zile nu mai puţin de 5.400 de kilometri, o distanţă echivalentă cu 128 de maratoane. Americanul a decis anul trecut să facă o călătorie pe jos, în pas alergător şi desculţ, între cele două coaste ale Americii. Pentru asta, s-a pregătit temeinic în parc, dar şi la maratoanele anterioare organizate în Boston. A îndurat caniculă în deşert, care i-a umplut tălpile de băşici şi bătături. 


    Foto: Photoland, Caters
Foto: Photoland, Caters

A mers prin zăpadă, de-i degerau degetele de la picioare, dar tot nu s-a oprit. Când era în faţa unui pericol, Sweeney „accelera”, deşi simţea că-l lasă puterile. Energia şi-a procurat-o din cafea neagră, cartofi prăjiţi, sandvişuri cu unt de arahide şi avocado, foarte bogate în grăsimi, proteine, carbohidraţi şi fibre.

Picioarele lui bătute de vreme şi kilometri l-au determinat să-şi termine cursa ca să intre în Cartea Recordurilor. Doar ocazional purta încălţări minimaliste, nişte sandale cu talpa subţire, pentru a nu-şi vătăma picioarele. Aventurierul s-a luptat şi cu tornadele de pe coasta de est, însă a ajuns la destinaţie. Deşi a îndurat schimbări de temperaturi şi şi-a suprasolicitat corpul, Patrick Sweeney este perfect sănătos din punct de vedere fizic şi mental.

9 mai 2015  - Boston. Boston. Ajunge la destinaţie  după 114 zile
9 mai 2015 - Boston. Boston. Ajunge la destinaţie după 114 zile

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net