A fost ales preşedinte al Braziliei pentru că vrea să îi castreze chimic pe violatori. Cine este Jair Bolsonaro?


    Jair Bolsonaro, în vârstă de 63 de ani, le-a mulţumit duminică alegătorilorFoto: Guliver / Gettyimages
Jair Bolsonaro, în vârstă de 63 de ani, le-a mulţumit duminică alegătorilorFoto: Guliver / Gettyimages

Candidatul din partea extremei drepte, Jair Bolsonaro, în vârstă de 63 de ani, a fost ales preşedinte al Braziliei cu 55,15% din voturile exprimate. Candidatul prezidenţial care a fost înjunghiat în abdomen în timpul campaniei, care a fost comparat în repetate rânduri cu Donald Trump a declarat război crimei organizate, vrea să dea liber la chiziţionarea de arme şi să îi casterze chimic pe violatori. Însă cine este de fapt Jair Bolsonaro?

Jair Bolsonaro a fost ales, duminică, în funcţia supremă în statul brazilian cu 55,15% din voturi. Victoria zdrobitoare a fost estimată iniţial de analiştii politici la aproximativ 70%, având în vedere popularitatea de care se bucură Bolsonaro şi politicile lui anticorupţie. Deşi Bolsonaro susţinea dictatura militară (n.r. Brazilia a cunoscut această formă de guvernământ între 1964 şi 1985) mesajul lui a fost apreciat pentru că a anunţat că nu intenţionează „să flirteze (n.r. politic) cu socialismul, comunismul şi populismul de stânga”.

Jair Bolsonaro are 63 de ani şi este un fost căpitan de armată. În anul 1991, el a fost ales în Camera Deputaţilor, după o carieră politică în care a schimbat pe rând nouă partide. Bolsonaro, care a fost divorţat de două ori de Rogeria Nantes Braga şi Ana Cristina Valle, este căsătorit în prezent cu Michelle Reonaldo, din 2013. Din cele trei mariaje au rezultat cinci copii. Bolsonaro şi-a exprimat dorinţa de a readuce armata la conducerea statului şi a susţinut în Parlament un militar care conducea o unitate care se ocupa cu tortura deţinuţilor (n.r. pe lista torturaţilor intră şi fosta preşedintă Dilma Rousseff, care a fost pusă sub acuzare în timpul mandatului). Bolsonaro a fost susţinut de Partidul Social Liberal. El îşi va începe mandatul la 1 ianuarie 2019.

Susţinătorii lui Jair Bolsonaro au sărbătorit victoria din alegeri până în zori de zi
Susţinătorii lui Jair Bolsonaro au sărbătorit victoria din alegeri până în zori de zi

A promis castrarea violatorilor şi vrea să dea liber la arme

Jair Bolsonaro a atras în cabinetul său politic mai mulţi generali de armată retraşi sau în curs de retragere. El a propus ca poliţiştii să aibă dreptul de a deschide focul fără somaţie asupra celor care trag în ei şi vrea să îi castreze chimic pe violatori. Bolsonaro este împotriva căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi vrea să stimuleze creşterea economiei naţionale prin măsuri drastice. Mai mult decât atât, Bolsonaro vrea să reducă vârsta vârsta răspunderii penale la 14 ani. Şi asta pentru că bandele mafiote angajau asasini plătiţi de 12, 13 sau 14 ani tocmai pentru că nu răspundeau în faţa legii.

Citeşte şi:

Donald Trump s-a iubit cu soția lui Sarkozy! 9 secrete ale noului președinte american

EXCLUSIV! I-am citit în palmă preşedintelui! Iohannis va avea probleme cu migrenele

A fost la un pas de moarte la 6 septembrie

Bolsonaro a văzut moartea cu ochii în timpul campaniei electorale. La 6 septembrie el a fost înjunghiat în plină stradă, de un opozant, fapt ce l-a săltat simţitor în statistici. Conform „The Guardian”, cei trei fii ai preşedintelui, Eduardo, Carlos şi Flávio, care sunt parlamentari în prezent, vor intra în guvernul lui Bolsonaro.

Jair Bolsonaro declarat război crimei organizate

În calitate de viitor şef de stat, Jair Bolsonaro a declarat în campanie că „Brazilia este în război”, iar cei doi inamici ai statului sutn corupţia şi crima organizată. În 2017, numărul crimelor a atins 63.880. După ce le-a dat voie poliţiştilor să ucidă pe loc orice mafiot înarmat, 5.144 de atacatori au fost anihilaţi de poliţie.

harry si meghan jpg
FotoJet (2) jpg
foto1 copii crisanB jpg
andreea antonescu jpg
Anca Dinicu  jpg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
mihaela radulescu jpg
Razvan Popescu slab jpg
Florica Boboi Chefi la cutite Foto Antena 1 jpg
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia
image
image
image
image
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg