A fost emisă bancnota de 0 euro! Chipul cărei personalităţi se află pe aceasta şi de ce

Ultima actualizare:

    Pe 5 mai de împlinesc 200 de ani de la naşterea lui Karl Marx
Pe 5 mai de împlinesc 200 de ani de la naşterea lui Karl Marx

Autorităţile din Trier, oraşul natal al filosofului şi economistului Karl Marx, au emis o bancnotă de zero euro cu chipul acestuia pentru a-i onora amintirea căci pe 5 mai se împlinesc 200 de ani de la naşterea sa.

Bancnotele se vând în tot orașul german, în special prin intermediul birourilor de turism locale și costă 3 euro. Până acum au fost comercializate 5.000 astfel de suveniruri și se speră că alte 15.000 vor ajunge în portofelele vizitatorilor și localnicilor. Memeoria lui Karl Marx nu va fi onorată doar prin aceste bancnote. O statuie cu o greutate de aproximativ trei tone va fi inaugurată pe 5 mai. Statuia a fost construită din fonduri provenite de la guvernul Chinei, relateazĂ Digi24. 


    Karl Marx
Karl Marx

Karl Marx a contribuit enorm la înţelegerea modului în care funcţionează sistemul capitalist şi a argumentat că acesta produce tensiouni interne care mai devreme sau mai târziu vor contribui la distrugerea acestuia. Karl Marx a subliniat că sistemul capitalist va fi înlocuit de comunism, de o societate în care nu există clase sociale şi inegalităţi.


    Friedrich Engels
Friedrich Engels

Comunismul reprezenta în viziunea lui Karl Marx un ideal societal la care putea fi ajuns doar dacă proletarii refuzau să mai fie exploataţi şi protestau, organizând o revoluţie şi schimbând mijloacele de producţie. Toate aceste idei şi multe altele au fost expuse de Marx în lucrarea "Capitalul", scrisă în colaborare cu prietenul şi colegul său, Friedrich Engels. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net