A fost mort timp de 40 de minute!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un puşti român, de doi ani, stabilit împreună cu părinţii săi în Arizona, SUA a fost readus la viaţă după ce inima lui a fost oprită timp de 40 de minute.

Caleb Teodorescu a fost salvat de medici printr-o procedură inovatoare. Aceasta a presupus reducerea funcţiilor vitale ale corpului prin scăderea temperaturii corpului, scrie ABC News.

Familia micuţului afirmă că recuperarea miraculoasă a fiului lor este cel mai frumos cadou de Crăciun pe care îl putea visa

simeon stalpnicul png

Nimeni nu mai credea că băieţelul putea fi salvat atunci când a ajuns la spital împreună cu mama sa, Mihaela Teodorescu. El nu avea puls şi nu mai respira. Femeia îl găsise cu faţa în jos, plutind în piscina familiei.

"Era într-o comă profundă, înainte să ajungă la spital", a mărturisit medicul Corey Philpot, pediatru la Centrul Medical Banner Thunderbird din Arizona.

Piscina în care a fost găsit micuţul fără suflare

simeon stalpnicul png

Atunci când doctorul a încercat tratamentul care avea să îl salveze, Caleb respira doar cu ajutorul aparatelor. Micuţului i-a fost redusă temperatura corporală până la 32 de grade într-un decurs de 24 de ore pentru a încetini funcţiile corpului şi ale creierului.

Medicii l-au readus la o temperatură normală pe parcursul a patru zile. "Doctorul ne-a spus că în 23 de ani de experienţă nu au avut un caz în care recuperarea să fie completă şi atât de rapidă", a spus Ovidiu Teorodorescu, tatăl copilului pentru ABC.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net