A fost ucis cel mai temut animal din lume! Fusese denumit după Bob Marley

Ultima actualizare:

Un leu cunoscut drept "regele din Serengeti" a fost ucis de rivali, informează site-ul BBC.

Parcul Serengeti găzduiește aproximativ 3.000 de lei Foto: Wikipedia
Parcul Serengeti găzduiește aproximativ 3.000 de lei Foto: Wikipedia

„Fotogenicul” și „cea mai tare pisică” din Serengeti, Bob Jr avea o reputație înfricoșătoare în rândul rivalilor săi și domnise timp de șapte ani cu ajutorul fratelui său, Tryggve. Se crede că rivali mai tineri i-au ucis pe cei doi. „Au vrut să-l răstoarne pe Bob Junior”, a declarat pentru BBC ofițerul de conservare din Serengeti Fredy Shirima.

„Aceste incidente se întâmplă în mod normal atunci când capul unei familii îmbătrânește sau, uneori, când alți masculi nu sunt mulțumiți că acesta controlează un teritoriu foarte mare”, a adăugat el.

„Se presupune că și fratele lui a avut aceeași soartă, dar încercăm să confirmăm acest lucru”, a spus Shirima, adăugând că cei doi au fost uciși în atacuri separate, dar aparent coordonate.

Lui Bob Junior i-a plăcut statutul de celebritate

Unii ecologiști au spus că lui Bob Junior, despre care se credea că are în jur de 10 ani și purta numele tatălui său, Bob Marley, i-a plăcut statutul de celebritate, pentru că era întotdeauna ușor de observat.

Leul Bob Junior nu s-a luptat când a fost atacat și ucis sâmbătă. Oficialii parcului național au spus că pregătesc o înmormântare specială, într-o zi care încă nu a fost încă anunțată.

Parcul Serengeti se află în nordul Tanzaniei și găzduiește aproximativ 3.000 de lei, fiind popular printre turiștii locali și străini. Omagiile aduse „regelui” căzut au fost postate online, inclusiv de către operatori de turism.

Nu a fost singurul leu ucis. Anii trecuți, un leu alb scăpat dintr-o Grădină Zoologică a fost omorât. Animalul a reușit să scape din cauza unor erori umane, argumentau pe atunci reprezentanții Grădinii Zoologice.

Poliția și conducerea Papanack Park Zoo au decis să eutanasieze exemplarul din specia rară rezultată dintr-o mutație genetică a leilor din Africa de Sud. „Riscul anestezierii leului era prea mare pentru public”, a declarat proprietara grădinii, care a fost aspru criticată pe Facebook pentru decizia de a ucide leul. „Chiar dacă grădina noastră zoologică este închisă iarna pentru public și nu exista niciun vizitator, era prea periculos să așteptăm ca sedativul să își facă efectul asupra animalului", s-a justificat ea, citată de AFP.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net