A ocolit Pământul de 13 ori să bea 50.000 de halbe
Peter Hill merită un rând de bere din partea casei după ce a reuşit să îşi vadă visul cu ochii. Britanicul de 63 de ani a înfiinţat împreună cu trei amici o echipă de băutori de bere şi timp de 35 de ani a colindat prin 21.404 cârciumi din Regatul Unit doar pentru a face ceea ce îi place.
”Fiecare dintre noi are o pasiune în viaţă. Eu consider berea de tip Ale (n.r. un tip de fermentare la cald specific, ce are ca rezultat o bere cu gust fructat, plin şi dulce) cea mai mare invenţie a omenirii şi mi-am dedicat 35 de ani din viaţă descoperirii ei”, a declarat pentru The Mirror, Hill. În 1984, britanicul a înfiinţat cu încă trei amici clubul degustătorilor de bere ”Black Country Ale Tairsters”. Scopul a fost acela de a bea împreună 50.000 de halbe din baruri diferite. Aşa au ajuns să petreacă 300 de zile din an la crâşmă degustând, savurând şi numărând înghiţiturile.
Clubul a devenit în timp mult mai mare, alte zeci de băutori aderând pe ”nerăsuflate” şi expediţiile de degustare s-au extins şi pe 70 de insule din jurul Marii Britanii. Recent, Peter Hill a ciocnit cu un barman cea de a 50.000-a halbă de bere şi a făcut totalul carierei lui de 35 de ani. Aşa a descoperit că din 1984 şi până în 2019, a vizitat 21.404 baruri şi a mers cu maşina 514.000 de kilometri (adică de 12,8 ori circumferinţa Terrei). Pentru a fi sigur că expediţiile organizate de el cu ceilalţi degustători nu vor eşua din cauza calităţii inferioare a berii ce urma să fie băute, Hill a făcut rost de o hartă a berăriilor din Regatul Unit.
”Am avut noroc cu producătorii de bere Banck’s, din Wolverhampton. De la ei am luat harta şi cu ajutorul ei ne-am făcut planul de bătaie”, a explicat britanicul care vrea să scrie o carte despre ”revelaţiile berii”.
La ce este bună berea
- Berea face bine la creier – cercetătorii au descoperit că o bere pe zi scade riscul apariţiei bolii Alzheimer şi a demenţei. În plus, protejează creierul de efectele negative ale aluminiului din organism.
- Berea întăreşte inima – credeţi sau nu, cercetătorii au descoperit că berea scade riscul apariţiei afecţiunilor cardiace cu 20-40%. În plus, berea curăţă vasele de sânge şi stimulează fibrinogenul.
- Berea curăţă rinichii – consumul regulat de bere reduce riscul apariţiei pietrelor la rinichi cu 40%. Şi asta
- pentru că are în compoziţie substanţe care stimulează rinichii “să lucreze” optim.