A scris William Shakespeare capodoperele sale, drogat?

image
Geniul Emine┼čcian a fost influen┼úat de morfin─â

Adesea ne-am ├«ntrebat cum au reu┼čit geniile s─â creeze. Din ce se inspirau sau ├«n ce perioad─â a zilei scriau. Ei bine am aflat cel mai uluitor lucru. E de ne├«nchipuit cum ├«┼či scria William Shakespeare ceea ce noi consider─âm ast─âzi capodopere.

Potrivit oamenilor de ┼čtiin┼ú─â au fost descoperite pipe de canabis, vechi de aproape 400 de ani ├«n Londra, ├«n ├«mprejurimile ora┼čului Stratford-upon-Avon, mai exact ├«n gr─âdina lui William Shakespeare, ├«n care a petrecut o parte din via┼ú─â. Datorit─â unui procedeu specific, analizele din Pretoria (Africa de Sud) au permis identificarea substan┼úelor care erau fumate ├«n secolul al XVI-lea ┼či al XVII-lea, epoca ├«n care a tr─âit celebrul dramaturg britanic.

24 de pipe vechi de aproape 400 de ani au fost analizate. Uluitor este faptul c─â patru din cele opt care con┼úineau reziduri de canabis au fost g─âsite ├«n gr─âdina re┼čedin┼úei lui William Shakespeare.

├Än secolul XVII, Europa a descoperit mai multe plante noi, majoritatea provenind din Lumea Noua (America) ale c─âror frunze puteau fi rulate ┼či fumate. Mai mul┼úi navigatori au adus din America de Nord planta de tabac (Nicotiana rustica), frunze de coca din Mun┼úii Anzi, dar ┼či numeroase plante asiatice. Oamenii din epoc─â testau noile plante. Printre ei se num─âr─â Shakespeare ┼či prietenii lui. Dramaturgul britanic a scris ├«n "Sonetul 76", "Keep invention in a noted weed" ("P─âstreaz─â inven┼úia ├«ntr-o buruian─â vestit─â"), aceast─â fraz─â a dus la interpretarea c─â Shakespreare prefera canabisul ├«n locul efectelor excitante ale frunzelor de coca, mai ales pentru virtu┼úile lor, ├«n ceea ce prive┼čte procesul de crea┼úie.

├Än anul 2011 antropologul Francis Thackeray a descoperit urme de cocain─â ├«n casa dramaturgului ┼či a cerut imediat o exhumare a r─âm─â┼či┼úelor p─âm├ónte┼čti ale acestuia. Dar, din cauza ultimelor dorin┼úe ale scriitorului, care ├«l blestema pe "acela care ├«i va deplasa oasele", solicitarea antropologului nu a fost niciodat─â transformat─â ├«n realitate.

"Poet na┼úional al Angliei" sau "Poetul din Avon", William Shakespearea fost un dramaturg ┼či poet englez, considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limb─â englez─â. Printre cele mai cunoscute opere ale sale se num─âr─â tragediile "Hamlet", "Romeo ┼či Julieta", "Othello", comediile "Furtuna", "Visul unei nop┼úi de var─â", "├Ämbl├ónzirea scorpiei" ┼či volumele istorice "Regele Ioan" ┼či "Richard al III-lea".

Mihai Eminescu consuma o substanţă halucinogenă

image
Geniul Emine┼čcian a fost influen┼úat de morfin─âfoto: alba24

Antropologului Andrei Oi┼čteanua a c─âutat adev─ârul din operele autorilor cunoscu┼úi: "Initial, am cercetat marturii istorice, etnologice si istorico-religioase referitoare la utilizarea in scopuri magico-rituale a plantelor psihotrope in spatiul carpato-dunarean din Antichitate pana in epoca premodernaÔÇŁ.

Acesta a descoperit o afirma┼úie a lui George C─âlinescu care spune c─â ├«n momentul ├«n care Mihai Emineascu suferea de depresie ├«i cerea psihiatrului s─âu s─â-i prescrie morfin─â. Eminescu mai consuma opium ┼či opiaceele ├«n spitalele de alienare mintal─â, ├«n care a fost internat.

Ce droguri consumau scriitorii români

FotoJet (5) jpg
piscina borcea pelinel jpg
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
iolanda anamaria babau jpg
ana crudu familie nunta jpg
rechin taur jpeg
hurghada rechini JPG
whatsapp down 799948 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
rechin taur jpeg
rechini marea rosie2 png
image png
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
hurghada rechini JPG
iolanda anamaria babau jpg