Abuzuri împotriva refugiaților în Bulgaria: atacați de câini polițiști
Autoritățile sunt acuzate de abuzuri împotriva refugiaților, în Bulgaria. Cei care caută azil au fonduri limitate, dar reușesc să treacă marea, în speranța să scape cu viață și să aibă parte de un trai mai bun. Însă, riscurile rămân la fel de mari, mai ales dacă poliția nu este deloc ospitalieră cu cei care își caută refugiu.
Imigranții care au sosit în Europa au trecut prin momente de cumpănă. Mulți și-au pierdut viața pe drum, iar ajunși în anumite țări, aceștia sunt tratați precum animalele. În presa internațională, au fost relatate abuzuri împotriva refugiaților în Bulgaria. Imigranții au descris atacuri inițiate de autoritățile bulgare, care au folosit inclusiv câini polițiști pentru a-i agresa. De asemenea, oamenii legii i-au atacat fizic și verbal pe refugiați, potrivit unui raport inițiat de Centrul pentru Drepturile Omului din Belgrad.
Abuzuri împotriva refugiaților în Bulgaria: Criza refugiaților a luat amploare în 2015. Dimensiunea sa istorică a fost dovedită de un accident cumplit, în luna aprilie, când 1.200 de imigranți și-au pierdut viața, după ce cinci vapoare s-au scufundat în Marea Mediterană.
Autoritățile sunt acuzate de abuzuri împotriva refugiaților în Bulgaria, potrivit dw.com. Imigranții susțin că au fost abuzați fizic și verbal vameșii bulgari. Sute de mii de oameni, cei mai mulți veniți din Siria, Africa și Afganistan, au străbătut mii de kilometri, în efortul de a ajunge în Suedia, Germania și alte state membre ale Uniunii Europene.
Centrul pentru Drepturile Omului din Belgrad, sponsorizat de Oxfam, au făcut un raport în care acuză autoritățile de abuzuri împotriva refugiaților în Bulgaria. În raport se subliniază pericolele care îi așteaptă pe imigranți, în apropierea de granița turco-bulgară, cât și ce îi așteaptă atunci când pătrund pe teritoriul Serbiei.
Abuzuri împotriva refugiaților în Bulgaria: oamenii sunt „vânați" de poliție
Abuzuri împotriva refugiaților în Bulgaria: Raportul se bazează pe interviurile realizate cu aproximativ 100 de refugiați care au ajuns din Bulgaria, în orașul de frontieră din Serbia, Dimitrovgrad, pe o perioadă de trei zile, în luna octombrie. Aceștia susțin că poliția bulgară i-a abuzat fizic și verbal. Totodată, au fost relatate și atacuri cu câini de poliție, descrise în detalie de către refugiați.
„Poliția vânează refugiații ca pe un sport", a declarat un student din Afganistan, care a ajuns în orașul Dimitrovgrad.
Aceste mărturii alcătuiesc o imagine terifiantă a presupuselor abuzuri împotriva refugiaților, în Bulgaria. Inițiatorii raportului susțin că Uniunea Europeană ar trebui să intervină și să ia măsuri concrete în acest sens, pentru a proteja drepturile fundamentale ale omului, în teritoriul granițelor europene. Până acum, statul bulgar nu a oferit nici o declarație oficială cu privire la aceste acuzații grave.