Accident feroviar Grecia: Șeful de gară din Larissa a fost arestat. El a plâns în fața procurorului

Autoritățile greceşti l-au arestat pe șeful de gară din Larissa pe care îl consideră principalul vinovat pentru ciocnirea celor două trenuri în Tempi, relatează Kathimerini.

Accident de tren, Larissa, Grecia. Foto: Captură video YouTube
Accident de tren, Larissa, Grecia. Foto: Captură video YouTube

În circumstanţe încă neclare cele două trenuri ar fi ajuns pe aceeaşi linie după gara din Larissa, potrivit sursei citate, iar impactul deosebit de violent a dus la moartea a cel puțin 38 de persoane.

"Şeful de gară în vârstă de 59 de ani a fost arestat. Faptele care îi sunt reproşate vor fi anunţate în scurt timp", pentru AFP.

Potrivit publicației Kathimerini, șeful de gară și-a cerut scuze în prezența procurorului în cadrul cercetării preliminare a poliției.

După cum a scris mai devreme „K”, procurorul de apel al Larisei Stamatis Daskalopoulos, căruia i s-a încredințat supravegherea tuturor investigațiilor din ordinul procurorului de la Curtea Supremă Isidoros Dogiakos, va merge la fața locului pentru a supraveghea adunarea de probe și cercetările cu privire la responsabilitățile care au provocat tragedia.

Urmăririle vor viza infracțiunea de perturbare a siguranței transporturilor soldate cu moartea, infracțiune care este prevăzută cu pedeapsa cu închisoare de cel puțin 10 ani și poate ajunge în funcție de gravitate până la închisoare pe viață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net