O televiziune din Veneția dă vina pe cerșetorii români pentru tragedia cu 21 de morți. „Barbanera”

Ultima actualizare:

O televiziune din Veneția, Tele Veneția, a difuzat un reportaj în care se afirmă că cerșetorii români ar avea vină în accidentul cumplit produs în data de 3 octombrie și soldat cu 21 de morți, printre care și o familie de români. În Italia se desfășoară o amplă anchetă privind siguranța podului de pe care s-a prăbușit autocarul. Jurnaliștii italieni au scris că autoritățile au ignorat starea precară a podului. O televiziune chiar din Veneția lansează o ipoteză halucinantă. Infrastructura ar fi fost afectată de focurile aprinse noaptea de cerșetorii români care s-au aciuat sub pod.

accident venetia 2 2 jpg

Localnicii din Veneția acuză cerșetorii români

Podul din Mestre ar fi avut numeroase probleme. Erau porțiuni în care balustrada lipsea, iar unele locuri nu erau nici semnalizate, scriu jurnaliștii italieni. Tot ei afirmă, însă, că unele defecțiuni ar fi fost provocate de cerșetorii români care și-au făcut adăpost sub pod.

image

Și asta după ce localnicii au trimis televiziunii locale mai multe imagini în care apar rosturi expuse, balustrade rupte și stâlpii înegriți de fumul provenit de la focurile persoanelor fără adăpost. Ei susțin că sunt cerșetori români și că noaptea fac focul pentru a se încălzi sau pentru a-și găti mâncarea. „Au alarmat de mai multe ori oamenii din cauza riscului potențial al unui incendiu care ar putea afecta stabilitatea stâlpilor”, se precizează în știre.

„Gianluca Agostini a fotografiat stâlpii care susțin pasajul superior, înnegriți de fumul focurilor persoanelor fără adăpost”

„Sunt locuri în care de ani de zile se adăpostesc românii care trăiesc din cerșit în Veneția. Ultima evacuare a zonei în care s-a prăbușit autobuzul a avut loc abia săptămâna trecută, dar există martori care susțin că au văzut revenirea celor pe care toată lumea din zonă îi numește, „barbanera” (barbă neagră)”, se arată în știrea difuzată de Tele Veneția.

image

Mărturia unui supraviețuitor

Ancheta privind tragedia din 3 octombrie este încă în desfășurare. Au fost audiați mai mulți martori, dar și pasagerii care au supraviețuit accidentului. Declarațiile lor pot răspunde întrebărilor încă fără răspuns legat de momentul în care autocarul s-a prăbușit peste pod la o viteză foarte mică.

Un bărbat care a fost pasager în autocar și a supraviețuit accidentului a spus că a auzit autobuzul zgâriindu-se de balustradă. Mai sunt încă pasageri cu care anchetatorii încă nu au vorbit și care pot deține informații extrem de utile anchetei.

Sunt oameni care au suferit traume, și-au pierdut rude și trebuie să așteptăm până vor fi în măsură să fie audiați”, a spus procurorul Bruno Cherchi.

Procurorul a mai adăugat că rezultatele autopsiei șoferului italian care conducea autocarul va fi gata în următoarele trei zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net