VIDEO Momentul în care autocarul cu turiști cade de pe pod, în Veneția. O nouă ipoteză

Televiziunile din Italia au difuzat imaginile tragediei de pe podul din Mestre, lângă Veneția, surprinse de camerele de supraveghere. Autocarul, care transporta turiști din 5 țări, s-a prăbușit peste balustradă și 21 de oameni au murit. Autoritățile italiene care au decretat zi de doliu au spus despre accident că este „o apocalipsă”. Momentul prăbușirii de pe pod a fost surprins de camere de supraveghere din zonă dat și de camerele de bord ale autoturismelor aflate în trafic. În imagini apare un detaliu care ar putea să stea la baza producerii tragediei.

Autocarul s-a prăbușit în gol de pe pod. Sursa foto: Profimedia Images
Autocarul s-a prăbușit în gol de pe pod. Sursa foto: Profimedia Images

Detaliul din imaginile tragediei de la Veneția

Autocarul era plin de turiști de mai multe naționalități: italieni, ucraineni, germani și francezi. Autobuzul se întoarcea la Marghera de la Veneţia și se pare că se îndrepta spre locul de cazare al turiștilor.

În imagini se observă că șoferul virează brusc dreapta în mod inexplicabil, spre balustradă. Este momentul în care autocarul cade peste pod și se prăbușește de la 15 metri înălțime.

19 persoane au murit pe loc, iar două în drum spre spital. Cei care și-au pierdut viața sunt cetățeni ucraineni, un german, un croat, un francez și șoferul italian, Alberto Rizzotto, un bărbat de 40 de ani din Treviso.

Accident de autobuz in Venetia FOTO Profimedia (1) jpg

Una dintre principalele ipoteze pe care anchetatorii le-au luat în calcul a fost că șoferului i s-a făcut rău și acela a fost momentul în care a pierdut controlul volanului. Cunoscuții șoferului care au lăsat comentarii pe facebook resping categoric că bărbatul ar fi adormit la volan, cu atât mai mult cu cât plecase în cursă cu 90 de minute mai devreme.

Cu toții sunt însă de acord că manevra făcută de șofer este bizară și ridică multe semne de întrebare. Chiar înainte să se prăbușească, autocarul încetinește și pare că se oprește.

tragedie jpg

Așadar, ipoteza că șoferul ar fi suferit de o boală și că i s-a făcut rău este în acest moment cea mai plauzibilă.

„Un masacru de tineri”

Un nou-născut de câteva luni, un copil de doisprezece ani, o fetiță: „un masacru de tineri” scrie presa intaliană despre tragedia de la Mestre, de lângă Veneția. Multe dintre victime au rămas încă neidentificate.

Patru dintre cei 15 răniți - care sunt toți adulți, între 20 și 30 de ani - sunt internați la terapie intensivă, dar nu au fost încă identificați. Printre victime se mai află și o femeie autriacă despre care se spune că ar fi mama a două fete, de 13 și 3 ani, internate în Treviso, iar starea lor nu ar fi foarte gravă, relatează presa italiană.

Șoferul din Treviso, Alberto Rizzotto, era angajat al Martini Bus care închiriase vehiculul companiei La Linea cu care avea un contract pentru transportul de turiști în Veneția. Anchetatorii încearcă să afle ce s-a întâmplat în momentul în care autobuzul încetinește și practic se oprește înainte de a cădea de pe pod.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
bujorul de stepa zeu de campie facebook jpg
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
autostrada a13 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net