Italia lovește fără milă. Noua taxă pentru ședere a intrat în vigoare și este enormă. Vacanțele vor deveni un lux

Ultima actualizare:

Românii vor înghiți în sec când vor stabili următoarea vacanță în Italia. Din această lună Peninsula devine o destinație turistică și mai scumpă. Taxa de ședere, obligatorie în toate unitățile de cazare pentru turiștii care vin să își petreacă vacanța a crescut enorm. O familie cu doi copii care până acum plătea 7 euro la un hotel de 5 stele, va trebui să scoată din buzunar 40 de euro.

Varenna, Italia: vedere asupra Lacul Como FOTO Shutterstock

Italia este una dintre destinațiile preferate ale românilor, dar de acum cine își planifică o vacanță în Peninsulă va trebui să pună mai mulți bani de o parte și să își facă bine socotelile de acasă.

Taxa care sperie milioane de turiști

O dată cu luna octombrie, în Italia a intrat în vigoare noua taxă de ședere. Majorarea este semnificativă și va fi simțită de orice buzunar. De exemplu, o familie cu doi copii care până acum plătea 7 euro pe noapte, de persoană la un hotel de 5 stele, va scoate din buzunar de acum 40 de euro în plus în plus față de costul camerei de hotel. Cu alte cuvinte, fiecare persoană va suporta acum aproximativ 10 euro pentru taxa de ședere.

Această taxă este obligatorie pentru toate tipurile de structuri de cazare din Italia.

„De la 1 octombrie taxa de ședere - care se plătește obligatoriu în toate structurile de cazare din Peninsulă - se majorează!!!! ... Și nu cu puțin.

La un hotel de 5 stele la Roma un oaspete va plăti, începând de duminică, 10 euro pe noapte pentru această taxă.

Dacă este vorba de o familie cu doi copii, aceștia vor fi nevoiți să plătească 40 de euro pe zi.... la 5 zile de vacanță - înseamnă pe loc 200 de euro numai aceasta taxă de ședere. În plus pe lângă costul camerei”, a scris pe facebook Ovidiu Burdușa este fostul șef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Cât va fi taxa la pensiuni și case de vacanță

La pensiuni, case sau apartamente de vacanță, camere de închiriat de categoria a doua, locuințe de uz turistic, proprietăți destinate închirierii pe termen scurt, creșterile sunt de 71%, trecând de la 3,50 euro, de până acum, la 6 euro de astăzi înainte.

În schimb în cazul Boutique-Hotelurilor de primă categorie, taxa crește de la 3,50 euro la 7 euro pe zi.

Majorările se vor aplica și structurilor de cazare care fac parte din circuitul religios și care sunt gestionate de Vatican, tariful fiind de 6 euro pe noapte.

Cum s-a ajuns la această situație?

La jumătatea lunii iulie, Primăria Romei prin Hotărârea nr. 255 a decis majorarea taxei de ședere pentru turiștii care dorm în unitățile de cazare de pe raza capitalei. Astfel ratele contribuției de cazare la hoteluri a crescut de la 25 la 66%, iar la unitățile de cazare extra-hoteliere, cum ar Boutique hotelurile, cu 100%.

Odată cu această creștere Roma redevine orașul cu cea mai mare cotă a taxei turistice din Italia.

Dacă Roma devine atât de scumpă, turiștii se vor caza în orașelele din imprejurimi. Dacă și acestea vor avea prețuri ridicate la cazare, atunci nu este exclus ca în loc de Italia, turiștii să se îndrepte spre alte țări ca Portugalia, Franța, Spania, unde nu există taxe așa mari.

Nu întâmplător organizația Federalberghi Roma își exprimă o opoziție fermă împotriva acestei majorări definită ca "o atitudine fără sens", se arată în postarea publicată de Ovidiu Burdușa.

Organizația Federalberghi Roma nu este de acord cu această majorare, definită ca o atitudine fără sens, și speră ca turiștii străini să nu aleagă alte destinații precum Portugalia, Spania, Franța, unde nu există taxe atât de scumpe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net