Alertă de caniculă în Europa. În Italia și Belgia este «cod roșu»

Ultima actualizare:

    Occidentalii înfruntă  cu greu vipia
Occidentalii înfruntă cu greu vipia

Un val de aer fierbinte venit din Africa afectează aproape toate țările din Europa. În Franţa, Belgia, Germania şi Olanda temperaturile au depăşit 40 de grade. Valori extreme s-au înregistrat și în Regatul Ţărilor de Jos, Italia şi Croaţia. Este ”cod roșu” de caniculă în Italia și Belgia.

În Franţa, aproape toate regiunile sunt sub alertă de caniculă. Meteo France prognozează temperaturi care nu au fost înregistrate de peste 70 de ani la Paris. Astăzi s-ar putea să se atingă 41 de grade Celsius.

Belgia a declanşat pentru prima dată alertă roşie de caniculă. ”Temperaturile vor urca până aproape de recordurile absolute”, scrie adevarul.ro. Majoritatea serviciilor din oraşul Bruxelles se vor închide începând cu ora 13.00 în aceste zile toride. În Flandra de Vest, guvernatorul a decretat interdicţia de a fuma şi de a face focul în spaţii deschise pentru a evita incendiile. 

Autorităţile din Italia au ridicat alerta la nivelul 3. Circa zece oraşe, inclusiv Roma, sunt vizate de alerta roşie de caniculă astăzi.

Spania a emis o alertă ”cod roşu” pentru regiunea Zaragoza.

Marea Britanie ar putea avea şi ea cea mai fierbinte zi din istoria sa. Probabil vom depăşi recordul de căldură pentru luna iulie, de 36,7 grade Celsius.

Olanda se află sub alertă «portocalie», iar în Germania mercurul va ajunge în zilele următoare la 41 de grade Celsius în regiunea Köln. 

Jumătate din Elveţia se află sub alertă portocalie de caniculă, iar meteorologii anunţă o “dezgheţare majoră în munţii înalţi”.

În Norvegia temperaturile ar putea atinge 36 de grade, valoare peste recordul absolut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net