Alexei Navalnîi, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace

Ultima actualizare:

    Alexei Navalnîi a fost condamnat la trei ani jumătate de închisoare
Alexei Navalnîi a fost condamnat la trei ani jumătate de închisoare

Alexei Navalnîi a fost nominalizat la premiul Nobel pentru Pace, iar propunerea a venit din partea fostului președinte polonez Lech Walesa, el însuși laureat al prestigiosului trofeu în 1983.

Lech Walesa, fostul preşedinte polonez în perioada 1990-1995 şi laureat al premiului Nobel pentru Pace în anul 1983, l-a propus pe disidentul rus încarcerat Alexei Navalnîi pentru acordarea acestei distincţii, transmite Radio Europa Liberă România.

Într-o scrisoare adresată Comitetului Nobel norvegian, Walesa elogiază în cazul lui Navalnîi "curajul şi eforturile îndreptate către descoperirea corupţiei, apărarea pluralismului politic și opoziția faţă de regimul rus tot mai autoritar"."Navalnîi luptă împotriva totalitarismului pentru ideile de democrație, drepturi şi libertăţi fundamentale, la fel cum am luptat şi eu cu decenii în urmă în Polonia comunistă", a mai scris Walesa, conform presei internaționale.


    Anul trecut, și Donald Trump a fost nominalizat la premiul Nobel pentru Pace, însă autoritățile norvegiene i-au retras propunereaSursa foto: CNBC
Anul trecut, și Donald Trump a fost nominalizat la premiul Nobel pentru Pace, însă autoritățile norvegiene i-au retras propunereaSursa foto: CNBC

Propunerea lui Walesa are valoare de nominalizare oficială

Laureaţii premiului Nobel pentru pace sunt deciși anual de Comitetul norvegian, cel care face și selecția propunerilor pentru această categorie.Printre cei care au dreptul de a propune candidaţi sunt politicieni, academicieni, foşti laureaţi ai premiului, directori ai institutelor de cercetare pentru pace și actuali sau foşti membri ai Comitetului Nobel.Comitetul Nobel le recomandă celor care fac propunerile să nu dezvăluie nominalizările şi păstrează secretul asupra lor timp de 50 de ani. Cu toate acestea, mulți dintre cei care fac nominalizări își fac publică propunerea.

Fostul președinte polonez și lider al sindicatului Solidaritatea Lech Walesa a primit premiul Nobel pentru pace în 1983. Această distincție a obținut-o pentru că în calitate de lider sindical a apărat drepturile și libertățile a peste zece milioane de polonezi, asta în timp ce țara era sub un regim comunist dur.

Alexei Navalnîi, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, condamnat la 3 ani de închisoare

O instanță din Rusia a decis condamnarea la închisoare a opozantului Alexei Navalnîi pentru trei ani și jumătate în speța care a provocat proteste la nivel național și propuneri de noi sancțiuni occidentale contra Moscovei. Cele 10 luni în care Navalnîi a fost deja arestat la domiciliu, ca parte a primului proces, vor fi luate în considerare pentru acel moment, ceea ce înseamnă că va fi închis încă doi ani și opt luni.

Judecătorul a stabilit că Navalnîi a încălcat termenii controlului judiciar ce îl obligau să se prezinte, în persoană, în fața unui ofițer de probațiune de două ori pe lună - după ce el a fost externat din spitalul Charite din Berlin

CITEȘTE ȘI: 

Trump, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace! Poliția norvegiana a demarat o anchetă

Medicul rus care l-a tratat pe Alexei Navalnîi la spitalul din Omsk a murit subit

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net