Ambasadorul rus la Washington atacă SUA

Anatoli Antonov, ambasadorul rus la Washington a reacționat dur după ce președintelui SUA, Joe Biden a anunțat noi ajutoare militare pentru Ucraina. Pentru diplomatul rus ultimele declarații ale președintelui Biden confirmă statutul de participant al Statelor Unite la războiul din Ucraina

Ambasadorul Anatoli Antonov avertizează SUA că trec ”linia roșie” în Ucraina
Ambasadorul Anatoli Antonov. Foto: adevărul.ro/Twitter

Ambasadorul rus avertizează SUA 

Antonov a solicitat SUA „și aliaților săi” să nu depășească „liniile roșii” trasate de Moscova și de care ambasadorul spune că statele occidentale s-au apropiat. Diplomatul a făcut afirmația după ce presa de stat rusă i-a cerut să comenteze faptul că Biden a promis luni seara că SUA vor furniza Ucrainei sisteme avansate de apărare aeriană.

”Nu ne așteptăm la o reacție diferită din partea administrației. Totuși, percepem declarațiile conducerii americane cu privire la intenția lor de a-l sprijini pe Zelenski cu livrări suplimentare de produse militare, inclusiv cele mai moderne modele, ca o altă confirmare a faptului că Washingtonul este consolidat în statutul de participant la conflict. 

O astfel de asistență, precum și asistența acordată Kievului cu informații, instructori și îndrumări cu privire la desfășurarea ostilităților, este modalitatea de a escalada în continuare și de a crește riscul unei confruntări între Rusia și NATO”, a spus Antonov citat de agenția Tass. 

Ambasadorul rus anunță noi bombardamente în Ucraina 

„Nu mai susțineți regimul [de la Kiev] cu arme mortale. Acest lucru nu va duce decât la noi victime și distrugeri, prelungind și mai mult conflictul”, a conchis Anatoli Antonov. „Decizia Rusiei de a lovi cu arme de precizie infrastructura din Ucraina a fost un răspuns la actele teroriste din țara noastră, a căror responsabilitate revine în întregime regimului de la Kiev”, a afirmat Antonov într-un comunicat publicat de ambasadă și preluat de sursa citată. 

Declarația lui Joe Biden care a stârnit furia Rusiei

Președintele american i-a promis luni lui Volodimir Zelenski că „va continua să ofere Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a se apăra, inclusiv sisteme avansate de apărare aeriană”, potrivit unui comunicat de presă remis de Casa Albă. Joe Biden şi liderii Grupului celor şapte (G7) vor avea marţi o întâlnire virtuală pentru a discuta despre angajamentul lor de a sprijini Ucraina şi de a-l trage la răspundere pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru agresiunea Rusiei.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net