Angela Merkel, după atentatul din Berlin: «Nu vreau să trăim în frică de acum încolo»


    Angela Merkel a făcut primele declarații cu privire la atentatul din Berlinfoto: Getty
Angela Merkel a făcut primele declarații cu privire la atentatul din Berlinfoto: Getty

Angela Merkel a făcut declarații, marți (20 decembrie), după ce 12 oameni au murit, iar alți 48 au fost răniți în urma atentatului din Berlin. Cancelarul german a declarat că nu vrea ca cele întâmplate să aibă drept consecință renunțarea la festivitățile de Crăciun.

Angela Merkel și-a exprimat regretul față de victime și empatia față de familiile victimelor. „12 cetățeni care petreceau și se bucurau în așteptarea Crăciunului și a Sărbătorilor de iarnă nu vor mai putea să fie alături de familiile lor. Este incalificabil ceea ce s-a întâmplat. Aproape alți 50 de oameni sunt răniți, unii dintre ei se luptă să supraviețuiască. Am vorbit cu rudele victimelor, am vorbit cu supraviețuitorii și vreau să transmit că întreaga țară este alături de dumneavoastră și vă împărtășim durerea. Sperăm că, fiind alături de voi, veți reuși să treceți peste această tragedie”, a declarat cancelarul german.

„În acest moment presupunem că ne confruntăm cu un atentat terorist, este greu să realizăm acest lucru, să ne imaginăm că un om ar face așa ceva”, a continuat. „Sunt atâția oameni care stau în centre de refugiați și germani care se oferă voluntari și ajută pe cei care vin în țara noastră să se integreze”, a mai declarat Merkel.

„Întrebarea este cum putem să facem față și cum putem depăși acest moment. Cum este posibil să mergem la festivități și la Târgul de Crăciun și să ne confruntăm cu astfel de situații. (...) Nu vreau să ne schimbăm stilul de viață să renunțăm la aceste festivități, la aceste piețe de Crăciun, nu vreau să trăim sub frică sau să cădem pradă fricii”, a încheiat Angela Merkel.

Cancelarul german a mai declarat că va merge la locul atacului pentru a-și prezenta condoleanțele față de familiile victimelor, și că urmează să țină o conferință de presă alături de miniștrii germani.

mihai voropchievici 1 jpeg
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
FotoJet (9) jpg
FotoJet (10) jpg
Dieta - alimente sanatoase - peste - nuci  fructe - legume FOTO Shutterstock
FotoJet (11) jpg
horoscop 18 noiembrie jpg
Lucianna Vagneti Lucianna Vagneti jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (10) jpg
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
calendar ortodox 2021 5 februarie sfanta mucenita agata icoana de sorin vintzeanu jpeg
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg