Pentru vacanțe reușite în Grecia. A fost lansată în premieră o aplicație pentru turiști

Ultima actualizare:

Turiștii care se pregătesc să plece în Grecia trebuie să știe că începând din acest sezon estival vor putea avea un ”asistent personal”, astfel încât vacanțele și drumețiile să fie cât mai plăcute. Este vorba despre o aplicație în premieră bazată pe AI. Ministrul Turismului, Olga Kefalogianni, și ministrul Digitalizării, Dimitris Papastergiou, au prezentat luni la Galeria Națională mAiGreece, noua aplicație digitală pentru turismul grecesc, potrivit Kathimerini. Aplicația le va oferi turiștilor informații inclusiv în limba română despre obiective turistice, plaje, spitale sau secții de poliție.

„mAiGreece”, asistentul personal în călătoriile în Grecia 

Aplicația, bazată pe AI, va fi disponibilă pentru descărcat din 10 iunie
Aplicația, bazată pe AI, va fi disponibilă pentru descărcat din 10 iunie

Ministrul Turismului, Olga Kefalogianni, și ministrul Digitalizării, Dimitris Papastergiou, au prezentat luni, 3 iunie, la Galeria Națională mAiGreece, noua aplicație digitală pentru turismul grecesc, potrivit Kathimerini.

Aplicația se numește mAiGreece, va fi disponibilă din 10 iunie și utilizează inteligența artificială pentru a oferi turiștilor toate informațiile de care au nevoie pentru a se bucura de șederea în Grecia, acționând ca un asistent personal de călătorie.

Cum se folosește noua aplicație 

Noua aplicație este extrem de utilă turiștilor și nu ar trebui să lipsească în timpul unei călătorii pe continent sau în insulele grecești. 

Turiștii vor putea interacționa cu mAiGreece într-un mod similar cu ChatGPT, trimițând întrebările în limba lor, fie în scris, fie verbal.

De asemenea, aplicația va folosi locația în care se află turistul pentru a furniza informații despre atracții, muzee, situri arheologice, plaje cu steag albastru, spitale și centre de sănătate, secții de poliție, ambasade și consulate, precum și conținutul de pe visitgreece.gr.

Acesta acceptă 31 de limbi, cele 24 de limbi oficiale ale UE (inclusiv limba română), precum și albaneză, chineză, japoneză, turcă, ebraică, arabă și coreeană. Aplicația va fi disponibilă gratuit pe dispozitivele mobile prin App Store și Play Store.

Grecia se așteaptă ca în 2024 să înregistreze un număr record de turiști. Se estimează că până în 2028 acesta să ajungă la 40 de milioane de vizitatori. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net