Aproximativ 1.300 de morţi şi peste 5.700 de răniţi, în urma cutremurului din Haiti


    Dezastrul de după cutremurfoto: AFP
Dezastrul de după cutremurfoto: AFP

Aproximativ 1.300 de oameni au murit şi peste 5.700 au fost răniţi în urma cutremurului cu magnitudine de 7.2, care a avut loc în Haiti sâmbătă, noul bilanţ fiind anunţat de autorităţi.

Operaţiunile de căutare şi salvare continuă în ritm alert, având în vedere că insula caraibiană urmează să fie lovită luni de o furtună tropicală ce le va îngreuna. Seismul a produs importante pagube materiale şi a fost resimţit în Cuba şi Jamaica, urmat de numeroase replici.

În înregistrările video publicate pe reţelele de socializare, scrie NBC, localnicii sunt văzuţi cum scot de sub dărâmături supravieţuitori. Case, spitale, şcoli, biserici şi clădiri guvernamentale au fost afectate sau distruse.

Țara trece printr-o criză fără precedent

Acest seism a avut loc la 11 ani de la cel mai recent mare cutremur care a ucis zeci de mii de oameni în cel mai sărac stat din Americi. Furtuna tropicală Grace este aşteptat să aducă, de luni, ploi importante cantitativ şi vânt cu viteze mari. În plus, ţara trece printr-o criză economică şi politică fără precedent, amplificată de asasinarea preşedintelui Jovenel Moise pe 7 iulie. La conducere se află acum prim-ministrul Arien Henry.

foto1 fratiiB jpg
FotoJet jpg
cub ioana nastase png
cub paula seling png
cub bianca dragusanu png
lia bugnar anghel damian theo rose foto CANCAN (2) jpg
infidelitate 0 jpeg
FotoJet (4) jpg
image
image
image
image
image
image
gemene 2 png
Daniela Gaviria jpg
shutterstock 676013005b jpg
Imagine WhatsApp 2022 12 07 la 10 47 33 jpg
FotoJet (4) jpg
CTP