Are 80 de miliarde $, dar nu ştie pe ce să-i dea

Ultima actualizare:

    Jeff Bezos,  de 53 de ani,  se află pe  locul 3 în topul  celor mai bogaţi  oameni din lumefoto: Gettyimage
Jeff Bezos, de 53 de ani, se află pe locul 3 în topul celor mai bogaţi oameni din lumefoto: Gettyimage

Incredibil, dar adevărat! Jeff Bezos, considerat părintele comerţului electronic, a dat lovitura cu celebra sa companie Amazon. Are o avere de 80 de miliarde $, dar nu ştie cum să-i folosească mai bine.

Jeff Bezos (53 de ani), fondatorul Amazon.com, companie americană de comerţ online cu sediul în Seattle, Washington, cu o cifră de afaceri de peste 19,166 miliarde $, se bucură de succese extraordinare în afaceri. Şi-a investit banii obţinuţi în cumpărarea ziarului “Washington Post”, în 2013, cu 250 de milioane de dolari, convins că, astfel, va fi de folos societăţii. A investit de asemenea în domeniul explorării spaţiale, tot cu gândul de a-şi ajuta semenii, în caz că un cataclism ne-ar forţa să părăsim planeta.

Zilele trecute, Bezos a dat un anunţ prin intermediul unei reţele sociale prin care a recunoscut că nu mai are idei ca să-şi utilizeze enorma avere pentru a ajuta oamenii. El a cerut tuturor persoanelor care navighează pe Internet să-i facă propuneri pentru a-şi folosi cât mai bine şi mai corect banii numeroşi. Magnatul a primit deja 17.000 de răspunsuri. Dintre propunerile primite, unele îl îndeamnă să facă firme în Africa, pentru a-i ajuta pe locuitorii acestui continent foarte sărac, altele să plătească facturile la dentist ale americanilor, sau să înţiinţeze cantine pentru săraci.

Bezos se află pe locul 3 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, după Bill Gates şi Warren Buffett. El s-a născut în Albuquerque, New Mexico, SUA. Tatăl său biologic era circar, iar mama, Jacklyn Gise Jorgensen, era adolescentă la acea vreme. Anul următor, Jacklyn s-a căsătorit cu un imigrant cubanez, care l-a crescut. De mic, Jeff a transformat garajul părinţilor în laborator, fiind foarte atras de computere. În 1994 a fondat Amazon.com, care are milioane de clienţi în 160 de ţări din întreaga lume. A început cu vânzarea online de cărţi şi a continuat cu produse VHS, DVD, CD-uri cu muzică, programe de calculator, electronice, îmbrăcăminte, mobilier, jucării. Din 1993, magnatul este căsătorit cu scriitoarea MacKenzie Bezos (47 de ani), împreună cu care are 4 copii.

image
image
image
image
image
image
Acasă la Ana Morodan acasa
droguri jpg
Uniunea Europeană FOTO via News
leonardo da vinci jpeg
cea mai grea bicicleta facebook jpg
Cuplu care doarme in pat - pozitii de somn FOTO Shutterstock