Arena Olimpică din Coreea de Sud va fi demolată după Jocurile Paralimpice


    Arena Olimpică din Pyeongchang va fi demolatăFoto: AFP
Arena Olimpică din Pyeongchang va fi demolatăFoto: AFP

Stadionul Olimpic din Pyeongchang, unde a avut loc recemonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2018, va fi demolată după desfășurarea Jocurilor Paralimpice. Acestea vor începe săptămâna viitoare.

Arena O,impică urmeză a fi demolată deoarece aceasta s-a dovedit cea mai ieftină soluție, în loc să se cheltuie în continuare sume senificative pentru a o întreține. Fiind un oraș de doar 40.000 de locuitori, dezafectarea arenei este mai indicată, chiar dacă s-au cheltuit 109 milioane de dolari pentru construirea ei, scrie Digi24, care citează News.ro.

Desigur, stadionul ar mai putea fi folosit și pentru evenimente sportive ulterioare, dar experiența țărilor care au mai găzduit Jocurile Olimpice arată că presupune costuri de întreținere care nu vor putea fi acoperite.

Brazilia, de exemplu, a cheltuit miliarde de dolari pentru organizarea JO de vară din 2016, iar după finalizarea lor, în doar șase luni, majoritatea locurilor unde au concurat și au fost cazați sportivii au fost abandonae. După găzduirea Olimpiadei de Iarnă de la Soci, Rusia a încercat să păstreze infrastructura olimpică, dar până la urmă, proiectul a fost abandonat, tot din cauza costurilor.

Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang s-au încheiat duminică, 25 februarie, printr-o ceremonia grandioasă, urmând să înceapă Jocurile Paralimpice în perioada 9-18 martie.

FotoJet jpg
Faimosi Survivor camp jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
cub vica blochina png
7 vedete la sag awards jpg jpeg
Michael Klein, Facebook jpg
ceai somn jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
image
image
image
image
image
image
ceai somn jpg
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea