Așa arată sfârșitul lumii! Uraganul Ian a făcut prăpăd în Florida. Imagini de coșmar / VIDEO

Cu rafale de vânt de peste 180 de km/oră, uraganul Ian a făcut ravagii în sud-vestul Floridei. Cel puţin zece persoane au murit, iar peste 2,5 milioane de locuinţe au rămas fără curent electric. Ce a rămas în urmă lui i-a făcut pe mulți să declare că așa arată sfârșitul lumii.

Uraganul Ian a devastat Florida

Inundații, ploi și rafale de vânt devastatoare! Un adevărat coșmar pentru locuitorii statului aflat în sud-estul Americii. Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a anunţat că 700 de persoane au fost salvate, majoritatea pe cale aeriană.

Uraganul Ian a inundat străzi, a smuls copaci copaci și a dărâmat stâlpi de electricitate. Viiiturile au depăşit pe alocuri trei metri, au precizat autoritățile din Florida. Imaginea lăsată în urmă pare una apocaliptică. Zone întinse au rămas sub apă, iar umeroase case au fost distruse de vânt și inundații. În plus, bărcile și mașinile au fost cărate și avariate de vântul năprasnic. 

Cel puțin 10 persoane au murit

Guvernatorul Ron DeSantis precizase la mijlocul săptămânii că se așteaptă ca acesta să fie „unul dintre cele mai puternice cinci uragane care au lovit vreodată Florida". 

Sunt furtuni care lasă un impact de neșters... aceasta va fi una dintre acele furtuni istorice și va modela comunitățile din sud-vestul Floridei și va avea un impact profund asupra statului nostru. Va fi o perioadă dificilă. Așa că le cerem oamenilor să își îndrepte gândurile către noi și să se roage. Aceasta este o furtună majoră, majoră", a spus DeSantis, înainte că Ian să lovească Florida.

Din păcate, uraganul nu a dezamăgit. A luat vieți și a distrus familii pentru totdeauna. Președintele SUA a transmis, după impact, un mesaj de încurajere pentru cei afectați.

"Vom fi acolo pentru a vă ajuta să vă recuperați, vom fi acolo pentru a vă ajuta să curățați și să reconstruiți, pentru a ajuta la punerea în mișcare a Floridei", a declarat președintele american într-o alocuțiune de la Casa Albă.

Pericolul pare să fi trecut

După ce a devastat sud-vestul Floridei, uraganul Ian își mută direcția. Se aşteaptă ca fenomenul meteorologic să slăbească în intensitate pe măsură ce se deplasează spre interiorul ţării. Există, totuși, încă un pericol să provoace pagube semnificative când va ajunge în estul Floridei, a precizat NHC, conform Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

FotoJet (1) jpg
Alina si Pepe Te cunosc de undeva FOTO Antena 1 jpg
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)
7 printul william printul harry jpg jpeg
culori brazi 2022
FotoJet (1) jpg
concediul de odihnă
muguri 79532593 jpg
Spania   Japonia Captură Twitter png
horoscop foto shutterstock
image
image
image
image
concediul de odihnă
culori brazi 2022
FotoJet jpg
muguri 79532593 jpg
calendar ortodox 2022 3 decembrie sfantul prooroc Sf Cuvios Gheorghe de la Cernica  icoană Gabriel Toma Chituc jpg
1 JPG