Aşa arată vaporul viitorului
Experţii britanici construiesc un vas cu totul neobişnuit, care ne va permite să călătorim fără teamă pe mări şi pe oceane. Piramida zburătoare va fi ambarcaţiunea viitorului.
Piramida zburătoare, denumită astfel de designerii britanici Tetrahedron Super Yacht, a fost concepută de o echipă de designeri coordonată de Jonathan Schwinge. La bordul său se pot îmbarca şase pasageri şi patru membri ai echipajului. Ambarcaţiunea poate atinge o viteză de 70 km/h.
Vasul are punţi generoase, o sală de mese în aer liber şi spaţii pentru jocuri acvatice. Datorită designului deosebit, iahtul poate naviga lin pe apă. Graţie formei sale piramidale, vasul maritim pare mai degrabă o aeronavă. Acesta “levitează”, adică se ridică practic deasupra valurilor, datorită axului vertical înfipt în carenă, partea inferioară care se află sub linia de plutire. Vasul este confecţionat din fibre de carbon şi oţel inoxidabil. Forma piramidală cu patru feţe îi asigură o mare stabilitate. Pe fiecare dintre cele patru feţe sunt amenajate punţile pe care pasagerii se pot aşeza confortabil pe canapele ca să-şi soarbă băuturile fine în acordurile unei muzici de vis. De asemenea, aici sunt amenajate şi spaţiile unde se va lua masa în aer liber, admirând albastrele întinderi nesfârşite ale apelor. În interiorul piramidei se află cabinele luxoase şi alte spaţii destinate relaxării. Vasul viitorului va putea să plutească pe lungi distanţe de-a lungul şi de-a latul mărilor şi oceanelor de pe întreaga planetă. Chiar şi în condiţii de furtună pasagerii nu vor resimţi şocuri, datorită faptului că ambarcaţiunea se va ridica mereu deasupra valurilor. Axul o va ţine tot timpul deasupra furiei apelor, iar forma piramidală va atenua forţa vânturilor turbate. Călătoriile pe mare vor fi mereu o delectare, dincolo de care nu va mai răzbate nici o urmă de frică.
Designerii britanici specializaţi în confort interior au vrut ca dormitoarele şi livingul ambarcaţiunii să pară desprinse din filmele SF. De aceea au colaborat cu diferiţi inventatori high-tech. Împreună cu aceştia au elaborat canapeaua inteligentă care îţi spune de ce boli suferi, dacă te-ai mai îngrăşat, dacă ai probleme cu glicemia sau ai nevoie de apă. În plus, geamurile inteligente îţi vor „difuza gândurile” în timp real.
Dronele ne vor transporta casele
Cercetătorii britanici de la Universitatea din Westminster estimează că peste circa o sută de ani dronele vor înlocui maşinile. Datorită acestora, vom putea zbura pe cer, la orice înălţime, şi vom ajunge unde vrem cu cele mai mari viteze. Ba, mai mult decât atât, dronele vor fi atât de puternice, încât vor remorca orice vehicule pentru a le ajuta să traverseze întinderile de ape. Însă dronele vor putea chiar să ne transporte şi casele spre zonele în care ne îndreptăm pentru a ne petrece vacanţele.
Vor apărea oraşele submarine
Oraşele submarine vor deveni realitate în următorii 100 de ani. Se va folosi însăşi apa pentru a crea o atmosferă respirabilă, iar hidrogenul obţinut în urma acestui proces va fi folosit drept combustibil. Casele se vor construi numai cu ajutorul imprimantelor 3 D, la fel şi mobilele. De asemenea, pe pământ vor apărea superzgârie-norii, megastructuri pe lângă care zgârie-norii de astăzi vor părea nişte pitici. Totodată, vor apărea structuri subterane cu tuneluri, iar clădirile din adâncuri se vor coborî cu 25 de etaje sub pământ.
Vom coloniza spaţiul
În viitorii 100 de ani vom coloniza Luna, apoi planeta Marte şi chiar vom ajunge în afara galaxiei noastre, estimează experţii britanici. Şi construcţiile din spaţiu vor fi obţinute cu ajutorul imprimantelor 3 D. Vor avea pereţi flexibili şi inteligenţi, adică se vor decora singuri. Nu vom mai avea nevoie să facem comenzi de pizza. Vom putea descărca direct de pe Internet, la imprimante speciale, preparate ale unor bucătari faimoşi. Vom putea printa, oriunde în spaţiu, mâncarea pentru o petrecere sau tortul preferat!