Aşa pleacă chinezii în concediu

Ultima actualizare:

Anul Maimuţei începe cu stângul pentru mulţi chinezi! Luni (1 februarie), peste 176.000 de oameni au rămas blocaţi în gara din Guangzhou, după ce 23 de trenuri au avut întârzieri. Mulţi au petrecut noaptea la temperaturi de 3 grade, aşteptând garniturile feroviare care au fost suplimentate.

S-au călcat în picioare, au fost plouaţi ore în şir, dar nu s-au lăsat! Cei peste 170.000 de chinezi care au plecat de luni în concediul de Anul Nou au trecut prin clipe de coşmar. Oraşe mari precum Shanghai, Beijing şi Guangzhou au fost paralizate de milioane de oameni care plecau „la ţară” să facă Revelionul împreună cu cei dragi. Anul Nou chinezesc începe pe 8 februarie, aşa că lumea şi-a luat din timp bilete pentru a ajunge la destinaţie. Degeaba. 23 de trenuri au avut întârzieri şi consecinţele au fost dramatice. Luni, 176.000 de oameni au rămas blocaţi în gară, iar marţi numărul lor s-a dublat.

6.000 de poliţişti chemaţi de urgenţă

Autorităţile au trimis la faţa locului 6.000 de poliţişti pentru a organiza mulţimea care se aşezase la coadă, la casa de bilete. Temerarii au încercat să meargă cu maşina şi astfel s-au făcut cozi de peste 60 de kilometri pe autostradă la ieşirea din Shanghai. Asta în condiţiile în care un sens de mers are între 8 şi 11 benzi. Şeful de poliţie din Guangzhou, Xie Xiaodan a dizlocat ieri pe peroane 2.600 de poliţişti pentru ca lumea să nu se accidenteze la îmbarcare. Plecarea în concediu a chinezilor e cea mai mare migraţie sezonieră din lume. Durează 40 de zile şi angrenează anual peste 1,2 miliarde de oameni (n.r. - populaţia Chinei este de 1,37 miliarde de suflete). 

Oamenii au plecat  la neamuri, „la ţară”
Oamenii au plecat la neamuri, „la ţară”

Începe Anul Maimuţei

Anul Maimuţei de Foc începe la 8 februarie. Anul stimulează creativitatea, afirmarea personalităţii şi evoluţia în plan spiritual. Este un an imprevizibil, cu multe schimbări şi răsturnări de situaţie la nivel planetar. Se înregistrează o creştere în plan financiar şi economic, în care faptele fac diferenţa, nu doar vorbele. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net