Atac armat la Târgul din Crăciun din Strasbourg. 3 morţi şi 12 răniţi


    Un bărbat a deschis focul în centrul oraşului Strasbourgfoto: Twitter
Un bărbat a deschis focul în centrul oraşului Strasbourgfoto: Twitter

Trei persoane au fost ucise şi 12 au fost rănite într-un atac armat care a avut loc marţi (12 decembrie), la Strasbourg, în centrul oraşului, chiar în apropierea Târgului de Crăciun. Incidentul ar fi avut loc în jurul orei 19.50, ora locală (21.50 ora României).

UPDATE 12 decembrie: Numărul morților a ajuns la 3 persoane, iar cel al răniților la 12. Atacatorul nu a fost încă găsit. Presa internațională spune că acesta a fost rănit.

UPDATE: Poliția a anunțat că atacatorul, născut în Strasbourg este în vârstă de 29 de ani și se află pe lista națională „Fiche S” a persoanelor considerate ca fiind un potențial risc pentru societate. 

UPDATE: Ministrul de Interne a confirmat că atacul a fost unul de natură teroristă şi că bărbatul care a deschis focul era în baza de date a autorităţilor.  

UPDATE: Două persoane au murit şi 11 au fost rănite. Ministrul de Interne Christophe Castaner se îndreaptă acum spre Strasbourg, la cererea lui Emmanuel Macron, care urmăreşte îndeaproape evenimentele. Mai mult, europarlamentarul Siegfried Mureşan a declarat, la Digi 24, că niciun europarlamentar nu are voie să părăsească moment sediul Parlamentului European. 

Forțele de ordine ajutând persoanele rănite pe străzile din Strasbourg
Forțele de ordine ajutând persoanele rănite pe străzile din Strasbourg

UPDATE: Atacatorul ar fi fost identificat de poliţie, dar el este încă în libertate. În Strasbourg a fost declanşat "planul alb", care cere tuturor medicilor să se prezinte la locul de muncă. 

UPDATE: Bilanțul este de un mort și zece răniți. De asemenea, sediul Parlamentului European a fost închis. În această perioadă are sesiunea plenară a Parlamentului. Acum la Strasbourg se află, printre alţii, Corina Creţu, Mihai Sturzu, Daciana Sârbu şi Cezar Preda. 

Ultimul dintre ei a povestit pentru digi24.ro ce se întâmplă acum în oraşul de la graniţa dintre Franţa şi Germania. 

„Sunt în momentul acesta la Parlament. Am fost informați în reuniunea pe care o aveam acum o oră, trei sferturi de oră, că s-au petrecut incidente cum ați pomenit, împușcături în centrul orașului. Am încercat să plec pentru că aveam întâlnire cu Maia Sandu și Andrei Năstase, undeva în centrul orașulu. N-am putut să plec pentru că suntem sub consemnul poliției. Maia Sandu și Andrei Năstase sunt ok. Am luat legătura telefonic cu ei. Sunt în centru și mi-au zis că au văzut desfășurarea poliției și chiar o parte dintre răniții care sunt în centru. Înțeleg că sunt 7 răniți confirmați, dar operațiunea e în curs. Tot ce ni s-a spus e că poliția încearcă să prindă făptuitorul sau făptuitorii. Nu e deocamdată clar. Suntem în așteptarea informațiilor. Deocamdată se vorbește despre o operațiune a poliției. Nu știm dacă există elemente pentru a descrie ce s-a întâmplat ca un atac terorist", a declarat Cezar Preda.

Filmarea din timpul atacului armat  

Informaţia a fost făcută publică de prefectura regiunii, conform theguardian.com. "Un incident în curs de desfăşurare în Strasbourg, vă rugăm nu răspândiţi zvonuri!", este mesajul publicat de prefectură.  

Potrivit altor surse, atacatorul ar fi fugit de la faţa locului şi e căutat acum de poliţie.

Ministerul de Interne francez a cerut publicului să nu iasă din case şi a numit incidentul un "eveniment grav". Jurnalisul Bruno Poussard a scris pe Twitter că s-au auzit cel puţin zece împuşcături pe străzile din centrul oraşului. Poliţia a oprit circulaţia şi a închis zona în care a avut loc atacul, Place Kleber, aflată lângă Târgul de Crăciun, notează independent.co.uk. 

Franţa, în stare de alertă după atacurile sângeroase din perioada 2015-2016

Franţa este în stare de alertă după ce în ţară au avut loc mai multe atacuri ale Statului Islamic sau influenţate de organizaţia teroristă, între 2015 şi 2016, în urma cărora au murit peste 200 de oameni

Ştire în curs de actualizare

bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
george burcea in rolul lui lurch jpg
anisia gafton jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
culita sterp daniela iliescu jpg
Potrivit declaraţiei de  avere, Niculae Bădălău  are aur şi diamante evaluate  la 25 de mii de euro jpeg
cub brigitte pastramă png
foto1 catuse badalau INQUAM Photos Sabin Cirstoveanu jpeg
Un alt tanc T-90M, „mândria” lui Putin, distrus în coloană  Foto: Captură video
image
image
image
image
cub liviu dragnea png
Brasov 1 jpg
dan negru mihaela tatu jpg
cub niculae bădălău png
Supermarket FOTO Shutterstock jpg
Mersul trenurilor Brasov Bucuresti jpg