Atac cu bombă la sediul Ambasadei Spaniei. "Am auzit o explozie puternică"

Ultima actualizare:

    Islamişti SI au exploatat haosul din ţara nord-africanăfoto: enduringamerica.com
Islamişti SI au exploatat haosul din ţara nord-africanăfoto: enduringamerica.com

O bombă a explodat în faţa sediului Ambasadei Spaniei, în capitala Libiei, afirmă locuitori din Tripoli, ultimul dintr-un şir de atacuri vizând misiuni străine în această ţară nord-africană, relatează Reuters în pagina electronică.

"Am auzit o explozie puternică", a declarat o persoană care locuieşte lângă ambasadă. Potrivit ziarului spaniol El Mundo, nicio persoană nu a fost rănită, având în vedere că Spania, la fel ca cele mai multe ţări occidentale şi arabe, şi-a retras diplomaţii în vară, în timpul unor confruntări sângeroase între grupări armate rivale la Tripoli, scrie Mediafax.

Imagini postate pe reţele de socializare prezintă avarii la un zid al clădirii. Atacul nu a fost revendicat imediat, iar oficiali libieni nu au făcut comentarii. Islamişti loiali grupării Statul Islamic (SI) au revendicat o serie de asasinate de străini şi atacuri asupra unor ambasade şi câmpuri petroliere din Libia. Islamişti SI au exploatat haosul din ţara nord-africană, în contextul în care două guverne, susţinute de grupări armate, luptă pentru preluarea controlului la patru ani de la îndepărtarea fostului dictator Muammar Kadhafi de la putere.

Gruparea sunnită a revendicat duminică uciderea a aproximativ 30 de creştini etiopieni, la două luni după ce a decapitat 21 de egipteni copţi pe o plabă libiană. Guvernul libian recunoscut la nivel internaţional funcţionează în estul ţării, după ce o facţiune rivală a preluat controlul asupra aeroportului din Tripoli, în august, şi a instalat o administraţie rivală.

image
image
image
image
image
image
justice 471885 1280 jpg
portofel cu bani pixabay jpg
cat 649164 1280 jpg
19  mine aur rosia montana jpg
glass 1587258 1280 jpg
dacia 1300 jpg
novak jpg
Alex stefanescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net