Atacul terorist din Turcia! Primele imagini cu femeia acuzată de moartea a 6 persoane și rănirea altor 81

Un atentat terorist cu bombă a avut loc, sâmbătă 13 noiembrie, la orele amiezii, pe  bulevardul pietonal Istiklal din Istanbul, aproape de Piața Taksim, una dintre cele mai populate zone ale orașului. Atacul s-a soldat cu moartea a șase persoane și rănirea altor 81. Autoritățile au arestat deja un principal suspect pentru această tragedie. 

image

Atacul terorist cu bombă care a îngrozit Turcia a fost confirmat imediat de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Atentatul a avut loc cu puțin înainte de summit-ul G-20 din Indonezia, iar liderul turc a catalogat întreaga situație ca fiind o inițiativă teroristă. 

  „Eforturile de a învinge Turcia și poporul turc prin terorism vor eșua astăzi, așa cum au eșuat ieri și așa cum vor eșua din nou mâine”, a mai spus Erdogan, conform AFP.

"6 persoane au murit și 53 de persoane au fost rănite în explozia de pe strada Istiklal. Națiunea noastră ar trebui să fie sigură că autorii incidentului vor fi pedepsiți așa cum merită. Autorităţile relevante ale statului nostru își continuă eforturile pentru a descoperi autorii acestui atac ticălos și grupările din spatele lui", a mai adăugat acesta șeful de stat.

Autoritățile s-au deplasat imediat la fața locului. Conform Al Jazeera, după primele investigații, trei suspecți au fost arestați, printre care și o femeie. 

Ulterior, s-a determinat că principalul responsabil pentru atac este o femeie, Ashlam Bashir, care la acest moment se află în arest, potrivit ministrului de Interne turc, Souleyman Soylu, notează AFP.

Ministrul de Interne, Souleyman Soylu, consideră că în spatele acestui atac se află Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). 

Ministrul Justiţiei, Bekir Bozdag, a precizat că femeia care a plasat bomba în centrul Instanbului a așteptat câteva zeci de minute pe o bancă, înainte de a lăsa în urmă un bagaj, care a explodat, provocând moartea a șase persoane și rănirea altor 81. 

  "O femeie a stat pe o bancă 40-45 de minute şi, ceva timp mai târziu, a avut loc o explozie. Toate datele despre aceasta femeie sunt în prezent în curs de revizuire. Fie această geantă conţinea o bombă cu ceas, fie cineva a activat-o de la distanţă", a menționat acesta.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

FotoJet jpg
ramona si cazacu jpeg
FotoJet (3) jpg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
buta jpg
8 boca arsenie  jpeg
1669494557875057 1XMKigNP jpg
Bataie intre suporteri jpg
image
image
image
image
8 boca arsenie  jpeg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg