Au străbătut 47 de ţări în maşinuţa asta

Ultima actualizare:

    Lizzy şi Valentina şi-au petrecut ultimii 5 ani pe şosele şi spun că  Transfăgărăşanul e cel mai spectaculos drum pe care a mers «Chippy»
Lizzy şi Valentina şi-au petrecut ultimii 5 ani pe şosele şi spun că Transfăgărăşanul e cel mai spectaculos drum pe care a mers «Chippy»

“Fii curajos!” şi “Trăieşti numai o dată!”. Acestea sunt motto-urile după care se ghidează în viaţă Valentina şi Lizzy. Cele două sunt cele mai bune prietene şi de cinci ani împart acelaşi vis: să colinde lumea în maşinuţa lor, un Mini-Cooper, botezat “Chippy”. Până acum, au bifat 47 de ţări.

Pe “Chippy”, Lizzy a primit-o în dar la 18 ani şi de atunci nu s-a mai despărţit de ea. Olandeza crescută în Elveţia a făcut primul drum în Italia, la plajă, alături de buna ei prietenă Valentina, o rusoaică stabilită tot în “ţara cantoanelor”. “După călătorie, ne-am dat seama că ne-a plăcut mai mult condusul decât lenevitul pe plajă, aşa că vara următoare am făcut 8.000 de kilometri în zece zile”, au declarat fetele, pentru Turism Club. De atunci, “Chippy” se poate mândri cu adevărate performanţe. Este primul şi singurul Mini care a reuşit să traverseze Transnistria, numărul maximum de ţări prin care a trecut în 12 zile a fost de 28 şi totodată maşinuţa de oraş a făcut faţă cu brio şoselelor neasfaltate sau străzilor din zonele de deşert.

simeon stalpnicul png

În total, cele două fete au străbătut 47 de ţări în ultimii cinci ani. Acestea spun că cea mai periculoasă ţară pe care au traversat-o a fost Cecenia, când au avut kalaşnikovuri îndreptate spre ele şi aproape au fost răpite în Daghestan. Anul acesta, tinerele au ajuns şi-n România, într-un tur pentru promovarea Balcaniului, şi spun că de departe cel mai spectaculos drum pe care a mers “Chippy” e Transfăgărăşanul.

“Este visul oricărui şofer, este Mecca al fanilor maşinilor”, au menţionat fetele despre celebra şosea. Şoferiţele au rămas impresionate şi de Cazinoul din Constanţa, Castelul Bran şi de Sibiu. Valentina şi Lizzy au planuri mari pentru 2017. “Punem la cale o altă mare călătorie, din Elveţia până în China, prin multe ţări: Afganistan, Kazahstan, Turmekistan etc”, au conchis fetele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
racheta atacms
image
image
image
image
image
image
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
Reteta socata jpeg
casa veche pixabay jpeg
train pixabay jpg
ambulanta jpg
padure pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net