Bărbat ucis la intrarea în cea mai mare televiziune privată. Capitala Albaniei, în șoc

Ultima actualizare:

Este alarmă în toată Albania. Un agent de securitate a fost ucis în noaptea de duminică spre luni într-un atac cu armă automată asupra celui mai mare post de televiziune privat din Albania, Top Channel. Poliția a anunțat că din primele cercetări reiese că agentul a fost ucis cu o rafală de Kalașnikov. De la fața locului au fost recuperate peste 25 de cartușe,  

Scena crimei din fața televiziunii albaneze
Polițiștii albanezi au descoperit la locul atacului 25 de cartușe.Captură stirileprotv.ro

Centrul European pentru Libertatea Presei şi a Media (ECPMF) le-a cerut autorităţilor să desfăşoară o "anchetă independentă şi profesionistă". Atacurile asupra jurnaliștilor sunt rare în Albania iar un astfel de eveniment nu a mai avut loc de peste 20 de ani 

Semn că acest atac este considerat îngrijorător este reacția ambasadei SUA din Albania care le-a cerut forţelor de ordine să desfăşoare o anchetă minuţioasă care să permită aducerea în justiţie a autorilor. În anii 90, peste un milion de mitraliere Kalasnikov au fost furate și niciodată găsite scrie france24.com.  

Ce se știe despre atacul din fața televiziunii albaneze 

Atacul a avut duminică noapte, la Top Channel, televiziunea privată etalon a Albaniei. Au fost trase focuri de armă cu un kalaşnikov dintr-o maşină de teren care a trecut prin faţa imobilului televiziunii la Tirana, omorându-l pe un bărbat de 60 de ani. 

Acesta era paznic și se afla într-o cabină din curtea televiziunii scrie Agerpres. Să fi fost un averisment pentur mai marii televiziunii, să fi fost vizat direct paznicul sau un gest de teribilism al unor indivizi din lumea interlopă care au vrut să se remarce. Nimeni nu știe iar polițiștii nu au nici o pistă, nici un suspect. 

Ce spune poliția albaneză 

"Persoane care nu au fost încă identificate au tras rafale cu arme automate în direcţia imobilului Top Channel", a precizat poliţia într-un comunicat. O maşină care a fost probabil folosită de atacatori a fost găsită incendiată la circa 40 de kilometri vest de Tirana. A fost de asemenea găsită un kalaşnikov, conform unor surse din cadrul anchetei 

De asemenea, anchetatorii au descoperit la faţa locului cel puţin 25 de cartușe de calibrul 7,62 mm, a precizat sursa citată. Poliţia nu s-a exprimat în legătură cu posibilul mobil al atacatorilor. 

Ce spun reprezentanții Top Channel 

”Este un act terorist fără precedent (...) comis cu singurul scop de a distruge şi de a ataca misiunea unor media libere şi libertatea de expresie. Crima (...) cere un răspuns imediat, responsabil şi sever din partea poliţiei şi a instituţiilor judiciare", conform unui comunicat al Top Channel. 

Premierul albanez Edi Rama a denunţat o "agresiune criminală" şi şi-a exprimat "solidaritatea" cu echipele postului. Atacul a fost condamnat de toate partidele politice. 

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net