Bărbatul care a ucis 11 persoane la o sinagogă din Pittsburgh și-a anunțat atacul pe internet

Ultima actualizare:

    Robert Bowers este suspectul numărul 1 în cazul masacrului de la sinagoga din PittsburghFoto AFP
Robert Bowers este suspectul numărul 1 în cazul masacrului de la sinagoga din PittsburghFoto AFP

Robert Bowers a ucis 11 persoane și a rănit alte 6, într-un atac armat la o sinagogă din Pittsburgh, SUA, sâmbătă. Bărbatul în vârstă de 46 de ani ar fi strigat înainte de a împușca oamenii că „toți evreii trebuie să moară”.

Atacatorul ar fi publicat în mod repetat mesaje anti-semite pe rețeaua de socializare Gab. În cadrul respectivelor texte scrise de el, se aflau foarte multe amenințări cu moartea, potrivit cbsnews.com. Multe dintre mesajele sale erau ambalate într-o formă amuzantă precum imagini sau filmulețe parodii de pe internet. Cu doar câteva ore înaintea atacului, Robert Bowers a scris un mesaj prin care a avertizat că se pregătește de un atac.

„Organizației HIAS (n.r. Hebrew Immigrant Aid Society - organizație evreiască nonprofit care se ocupă cu ajutorul refugiaților) îi place să aducă invadatori la noi care ne omoară oamenii. Nu pot sta nepăsător să îmi văd oamenii cum sunt sacrificați. La naiba cu valorile voastre. Mă duc acolo”, a fost mesajul publicat pe site-ul Gab de către Robert Bowers cu doar câteva ore înainte de masacru, potrivit foxnews.com.

Reacția conducerii organizației HIAS

Mark Hetfield, președintele organizației nonprofit HIAS a declarat faptul că nu era conștient de acțiunile lui Robert Bowers până după atac. Mesajul pe care l-a publicat cu privire la organizația HIAS a fost făcut înainte cu doar câteva ore de la atac. 

Robert Bowers era un utilizator fidel al site-ului Gab care permite libera exprimare fără bariere. În acest loc, suspectul își refula toate gândurile și ideile cu privire la exterminarea evreilor, potrivit sursa citată anterior. Site-ul Gab i-a șters pagina lui Robert Bowers după atacul pe care l-a făcut la sinagogă. Într-un comunicat oficial, conducerea a recunoscut autenticitatea contului ultilizatorului. Suspectul a fost membru pe site din ianuarie 2018, potrivit profilului său, care avea ca descriere „Evreii sunt copiii Satanei”.

Donald Trump a cerut pedeapsa cu moartea

Atacatorul din PIttsburg a fost pus sub acuzare pentru crimă şi va fi judecat. Departamentrul de Justiție a declarat faptul că acțiunile lui Robert Bowers ar putea duce la pedeapsa cu moartea. Donald Trump s-a situat în aceeași tabără și a sugerat, la rândul lui, că legile privind pedeapsa cu moartea ar trebui întărite, iar Robert Bower trebuie să primească același tratament. Președintele Statelor Unite ale Americii a declarat că ce s-a petrecut în Pittsburgh a fost „un lucru teribil” şi a cerut pedeapsa cu moartea pentru atacator. „E o rușine să văd că se întâmplă acest lucru de atât de mulți ani în continuu”, a spus Donald Trump.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net