Bebeluşul regal: Care este semnificaţia numelui

image
Bebeluşul regal va fi cunoscut drept Prinţesa Charlotte de CambridgeFoto: Getty

Bebeluşul regal se va numi Charlotte Elizabeth Diana, aşa cum a anunţat luni echipa de comunicare a Palatului Kensington. La două zile de la naşterea prinţesei, care a venit pe lume sâmbătă, 2 mai, micuţa a primit un nume cu o importantă semnificaţie istorică.

O declaraţie oficială din partea Palatului Kensington a anunţat că bebeluşul regal are în sfârşit un nume: "Ducele şi Ducesa de Cambridge sunt încântaţi să anunţe că şi-au numit fiica Charlotte Elizabeth Diana. Bebeluşul va fi cunoscut drept Alteţa Sa Regală Prinţesa Charlotte de Cambridge". 

Se pare că William şi Kate au avut mai multe idei pentru numele micuţei, potrivit mirror.co.uk, şi e posibil să se fi consultat cu restul familiei. Elizabeth a fost ales pentru în onoarea străbunicii dale, Regina Elisabeta a II-a, iar Diana este pus în amintirea mamei lui William, Prinţesa Diana. 

Bebeluşul regal poartă un nume cu importanţă pentru monarhie

Însă cel mai important nume purtat de bebeluşul regal e cel de Charlotte. Se pare că numele a fost ales în onoarea bunicului, Prinţul Charles (nr. Charlotte e versiunea pentru fete a numelui Charles)

Numele are şi legături cu trecutul monarhiei britanice. Regina Charlotte, născută în 1744 sub numele de Sophie, a fost căsătorită cu Regele George III. Ea a fost Regină a Marii Britanii şi Irlandei din 1761, până la moartea ei în 1818. Fiica sa, născută în 1766, a primit tot numele de Charlotte. 

În plus, e foarte posibil ca ducesa de Cambridge să se fi gândit la sora ei când a ales numele micului bebeluş regal: pe Pippa o mai cheamă şi Charlotte. 

Micuţa împarte numele cu un alt membru al monarhiei moderne. Charlotte Marie Pomelie Casiraghi, în vârstă de 29 de ani, este al doilea copil al lui Caroline, Prinţesa de Hanovra şi Monaco şi a italianului Stefano Casiraghi. Ea este a opta pentru succesiunea la tronului din Monaco. 

Bebeluşul regal va avea şi un nume de familie

Membrii familiilor regale nu prea îşi folosesc numele de familie. William e cunoscut în armată drept Căpitanul Wales, pentru că a crescut sub titulatura de Prinţul William al Ţării Galilor. Zi de zi, bebeluşul regal va fi cunoscut drept Prinţesa Charlotte de Cambridge. Dacă însă va avea nevoie de un nume de familie, cel mai probabil când se va căsători, ea va fi Mountbatten-Windsor. 

Bebeluşul regal ar fi putut că nu primească titlul de "prinţesă"

Bebeluşul regal nu ar fi primit titlul de "prinţesă" dacă se năştea mai devreme cu doi ani. În 1917, George a V-lea a dat un decret prin care titlul de "Alteţa Sa Regală (inclusiv cel de "prinţ" sau "prinţesă") putea fi purtat doar de monarh, copiii suveranului şi primul nepot al Prinţul Ţării Galilor. 

Dacă decretul era încă în vigoare, bebeluşul regal ar fi fost doar Lady Charlotte Mountbatten-Windsor. Însă, cu puţin timp înainte de naşterea Prinţului George, Regina Elisabeta a II-a a schimbat legea: toţi nepoţii primul fiul al Prinţului Ţării Galilor pot avea titlul de "Alteţa Sa Regală". 

 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Reghe, botez Liam jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
foto1 liviu si sotia in dubai jpeg
foto1 jpeg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
agresiune
Arme nucleare Rusia FOTO Shutterstock
image
image
image
image
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg