Blugi cu airbag-uri pentru motocicliști. Cum arată și cât costă

În curând vor apărea pe piață pantalonii cu airbaguri destinați celor care conduc motociclete, cei mai expuși accidentelor rutiere. O companie din Suedia se pregătește să scoată pe piață pantalonii prevăzuți cu airbag-uri meniți să îi protejeze pe motocicliști în caz de accident.

Blugii cu airbag-uri o invenție pentru protejarea motocicliștilor. Foto: Captură
Blugii cu airbag-uri o invenție pentru protejarea motocicliștilor. Foto: Captură

Compania a testat deja prima pereche de blugi prevăzuți cu airbag-uri și a și explicat cum funcționează aceștia.

Pantalonii sunt prevăzuți cu un cartuș înlocuibil de CO2 care eliberează gaz atunci când motociclistul începe să cadă de pe motor.

”Blugii sunt la fel de confortabili ca oricare alți pantaloni și sunt confecționați din material hidrofug, respirabil și rezistent la abraziune”, afirmă Mo'cycle pe site-ul său.

Pentru ca pantalonii să simtă o cădere, trebuie să fie conectați la motocicletă. Acest lucru este realizat printr-o prindere elastică ce permite pilotului să-și miște corpul confortabil, în timp ce se află pe motocicletă, iar vehiculul nu are nevoie de nicio adaptare specială. Când motociclistul începe să se desprindă de pe șa din cauza unui impact, atașamentul este desprins de motor și de blugi. În acest moment, airbagurile pantalonilor sunt activate și se deschid.

Acest lucru se realizează prin eliberarea unui piston cu arc care străpunge cartușul de CO2, eliberând gaz și umflând airbag-ul. Procesul este extrem de rapid, permițând sacilor să fie complet umflați înainte de impactul pilotului cu solul.

„Tesatura este extrem de rezistentă la abraziune, dar arată și sunt la fel de confortabili ca pantalonii obișnuiți. Înainte de activare, airbag-ul este complet invizibil și se declanșează în câteva milisecunde de la declanșare”, explică în continuare Mo’cycle pe site-ul său.

După un accident, airbag-ul se dezumflă în cele din urmă, iar blugii revin la dimensiunea inițială, permițând sistemului să fie reîncărcat cu un alt cartuş de CO2.

Blugii cu airbag-uri pentru motocicliști vor avea un preț de 499 de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Peștele este vedeta mesei jpeg
image
image
image
image
image
image
MAE
Mongolia FOTO Shutterstock
Poiana cu narcise din Pasul Vâlcan. Foto: Lucian Ignat
ionut ivana jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
MIRCEA BRAVO jpg
lac cutremur1 jpg
Kate Middleton foto profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net