Britanicii, ţepuiţi cu 12 milioane € de o ţigancă româncă

image
Lavinia Olmazu a falsificat 368 de acte de asigurări sociale pentru 172 de familii ţigăneşti.

Lavinia Olmazu, de 33 de ani şi mamă a unui copil de 12 ani, împreună cu Alin Enache au încasat ajutoare sociale în valoare de 2,9 milioane de lire sterline (16.400.000 lei) în numele a 172 de familii de romi. Escrocheria coordonată de ea i-a adus încasări de aproximativ 12 milioane de euro în doar câţiva ani şi o condamnare de 2 ani de închisoare, în 2010.

În ciuda faptului că a fost găsită vinovată de înşelăciune şi trimisă la închisoare pentru doi ani, Lavinia Olmazu a continuat să se judece cu statul britanic pentru apărarea drepturilor ei şi ale copilului de 12 ani.

Astfel, deşi autorităţile britanice voiau să o expulzeze imediat după ce îşi ispăşea pedeapsa, o scrisoare trimisă de Lavinia unui secretar de stat a scăpat-o de la deportare. Conform „Daily Mail", ea a demonstrat în faţa instanţei responsabile cu problemele imigranţilor că „deportarea îi încalcă grav drepturile garantate internaţional.

Mai mult decât atât, decizia îl traumatizează grav pe copilul de 12 ani şi încalcă dreptul la o viaţă de familie al acestuia".

simeon stalpnicul png

Conform Laviniei, băiatul nu vorbeşte bine româneşte pentru că şi-a petrecut aproape toată viaţa în Marea Britanie şi acomodarea în România i-ar fi practic imposibilă. Ea şi-a asumat faptele privind înşelăciunea sistemului asigurărilor sociale şi a plătit pentru fapta sa, însă „nu consideră normal că un copil să suporte consecinţele greşelilor părinţilor lui", se arăta în pledoaria trimisă de româncă instanţei.

Reţeta înşelăciunii

Lavinia Olmazu a falsificat 368 de acte de asigurări sociale pentru 172 de familii ţigăneşti. A încasat aproape 3 milioane de lire sterline.

În plus a cerut locuinţe sociale pe care ulterior le închiria. Astfel a reuşit să producă nu mai puţin de 10 milioane de lire sterline (circa 12 milioane de euro).

cub theo rose png
claudia patrascanu copii png
Kate Middleton
Kate Middleton (3) jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
cub mircea bravo png
8 kanye west shutterstock 477795043 jpg jpeg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
Mark Rutte
Alexander Lukașenko FOTO AFP
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg