Bruxelles, capitala Statului Islamic! Teroriştii se ascund sub nasul poliţiei

Ultima actualizare:

    Cartierul Molenbeek din Bruxelles adăposteşte cei mai mulţi musulmani foto: Getty Images
Cartierul Molenbeek din Bruxelles adăposteşte cei mai mulţi musulmani foto: Getty Images

Întreaga omenire stă sub teroare, după ce teroriştii au lovit, din nou, cu sânge rece. Europa a fost zguduită marţi dimineaţă de exploziile produse în capitala belgiană Bruxelles. Atentatele teroriste au luat viaţa a 31 de persoane şi au lăsat peste 250 de răniţi. Ţara este în alertă teroristă maximă, mai ales că la Bruxelles se află unul dintre cartierele care adăpostesc cei mai mulţi terorişti.

Ghetoul musulman din Bruxelles e un adevărat cuib al extremismului islamic, unde infracţionalitatea este la cele mai înalte cote, iar inamicii islamişti recrutează tineri pe care îi aventurează în războiul împotriva Occidentului.

Dar de unde a pornit totul? Se pare că seminţele exploziilor teroriste care au zguduit Europa în ultimele luni au fost plantate de o grupare de prieteni care se cunoşteau încă din copilărie. Aceştia şi-au planificat toate atacurile teroriste la Bruxelles, în cel mai cunoscut cartier de musulmani, Molenbeek, care se află la o aruncătură de băţ de secţia de poliţie, potrivit Daily Mail.

Identitatea teroriștilor care au atacat aeroportul și metroul din Bruxelles este încă sub semnul întrebării. Autorii atentatelor din noiembrie 2015 de la Paris și ai altor atacuri teroriste de pe teritoriul Franței și al Belgiei provin însă din Molenbeek, un cartier al capitalei belgiene cunoscut pentru radicalizare, trafic de droguri și, în general, pentru lipsa totală de guvernare.

Centrul reţelei mortale este casa familiei Abdeslam, un apartament la primul etaj din cartierul Molenbeek, Bruxelles, iar foarte aproape de aceasta, casa lui Abdelhamid Abaaoud, creierul atacurilor din Paris. 

Abaaoud, pivotul celulei teroriste, a fost ucis într-un schimb de focuri în Paris, în urma atentatelor din noiembrie 2015. El a fost conducător al grupului, împreună cu Salah Abdeslam.

Frații Salah și Brahim Abdeslam au fost implicaţi în măcelul din Franţa de anul trecut, în care Brahim (31 de ani) a murit în atacul sinucigaş din faţa restaurantului Voltaire din Paris. Salah (26 de ani) a reuşit atunci să scape, fără să detoneze bombele pe care le avea în dotare.

Acestea sunt legăturile dintre teroriştii care au băgat spaima în Europa

La 5 luni de la atentatele teroriste din Paris, Salah a fost arestat vinerea trecută (18 martie), la Bruxelles, într-un raid al poliţiei belgiene.

La doar câteva uşi distanţă de casa lui Abdeslam Abaaoud este casa familiei Mohamed Abrini (30 de ani). El i-a îndrumat pe fraţii Abdeslam la Paris pentru a-şi duce planurile până la capăt. De asemenea, el este acuzat că ar fi implicat şi în atacurile de la Bruxelles. Este în continuare liber, iar poliţia belgiană încearcă cu disperare să îl prindă.Abrini este un prieten din copilărie al lui Salah Abdeslam, şi se crede că cei doi au pus la cale mai multe atacuri teroriste. Fratele mai mic al lui Abrini, în vârstă de 20 de ani, a murit în 2014, în timpul luptelor din Siria.

Marţi seară, după atentatele petrecute la Bruxelles, un membru al familiei lui Abrini a mărturisit că este în stare de şoc şi speră ca acesta să nu fie implicat din nou.

Reţeaua teroristă nu se termină aici. La scurtă distanţă de reşedinţa lui Abdeslam Abrini, este casa lui Ayoub El Khazzani, teroristul care a plănuit atacul cu bombă din Amsterdam, din luna august a anului trecut.

Rămân însă multe semne de întrebare după atentatele teroriste din Bruxelles. Din primele anchete, reiese faptul că Salah Abdeslam, creierul atacurilor din Paris, mutase operaţiunile sale în districtul Schaerbeek din Bruxelles. Presa belgiană precizează că tot în cartierul Molenbeek, centrul de greutate al bandei, au fost planificate atacurile de marţi dimineaţă. Frații El Bakraoui, Ibrahim El Bakraoui (30 de ani) şi Khalid (27 de ani), s-au aruncat în aer, unul la aeroportul Zaventem, altul la metroul Maelbeek.

Imediat după atacurile sângeroase, în urma cărora şi-au pierdut viaţa până în prezent 31 de persoane şi alte 271 au fost rănite, trupele speciale au descins la locuinţa celor doi, unde au găsit numeroase materiale explozibile şi un steag ISIS.

Potrivit camerelor de supraveghere din aeroport, cei doi fraţi au fost ajutaţi de Najim Laachraoui, bărbatul în alb, care este în continuare în libertate. El locuia tot în cartierul Molenbeek. De asemenea, cei de la Daily Mail au stat de vorbă cu fratele lui Salah Abdeslam, Mohammed Abdeslam: ''Nu pot să spun că fratele meu a fost implicat în atacurile de marţi de la Bruxelles'', a precizat acesta.

Unul dintre teroriştii de la Bruxelles e în continuare liber

Khalid el-Bakraoui, în vârstă de 27 de ani, avea antecedente pentru infracţiuni de drept comun şi era deja suspect de implicare în plănuirea atentatelor de la Paris. A închiriat, sub un nume fals, două apartamente folosite de atacatorii din Franţa. Acolo ar fi organizat ei operaţiunea teoristă din noiembrie.

Fratele lui Khalid, Ibrahim el-Bakraoui, avea 30 de ani. Avea şi el antecedente penale pentru infracţiuni de drept comun. În 2010, a tras cu o mitralieră Kalaşnikov în poliţişti, în timpul unui jaf. Şi el este bănuit că a fost implicat în plănuirea atentatelor de la Paris.

Najim Laachraoui, un belgian de 24 de ani, este considerat artificierul reţelei create în jurul lui Salah Abdeslam. Najim ar fi fost responsabil de producerea bombelor artizanale.

Presa belgiană a lansat ipoteza că el este teroristul care a reuşit să fugă înaintea exploziilor de la aeroportul Zaventem. Până acum cunoscut sub alt nume, Najim Laachroaui era totuşi căutat de poliţie în legătură cu organizarea atentatelor din noiembrie de la Paris. El a făcut centurile cu explozibili folosite la Stade de France, după cum arată probele de ADN aflate la dosar. Tot el a închiriat o casă la Auvelais şi un apartament la Schaerbeek, unde s-au pregătit explozibilii pentru atacurile de la Paris şi unde s-a ascuns Salah Abdeslam, când s-a întors la Bruxelles, a doua zi după masacrul din Franţa. Laachraoui fi fost şi în Siria, în 2013.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net