Când va avea loc înmormântarea Prințului Philip. Doar 30 de oameni au voie să participe la ceremonie


    Peste tot în Marea Britanie au fost aduse omagii pentru Prințul Philip foto: EPA-EFE
Peste tot în Marea Britanie au fost aduse omagii pentru Prințul Philip foto: EPA-EFE

Pregătirile pentru funeraliile Prințului Philip sunt în toi după ce soțul Reginei Elisabeta a II-a a murit vineri (9 aprilie), la 99 de ani. Detaliile încă nu au fost anunțate, dar înmormântarea va avea loc pe 17 aprilie, la opt zile de la moartea lui Philip, la Castelul Windsor și va fi un eveniment privat, nu unul de stat cum s-ar fi procedat în mod normal.

Conform bbc.com, Prințul Philip a cerut ca ceremonia de înmormântare să nu se desfășoare după regulile celor pentru șefi de stat și monarhi, așa cum ar fi trebuit. Mai mult, restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, care interzis adunările mari de oameni, au dus la modificări importante în planul deja stabilit pentru funeraliile Ducelui de Edinburgh. 

Populația a fost rugată să nu participe la diverse priveghiuri publice și nici să nu se adune pentru a lăsa flori la rezidențele regale. În schimb, cei care vor au fost rugați, pe site-ul oficial al familiei regale, să facă donații către diverse organizații. O  placă cu anunțul morții prințului a fost pusă în fața Palatului Buckingham, dar a fost înlăturată pentru că ar fi atras prea mulți oameni. Totuși, fanii monarhiei au lăsat deja  flori și mesaje de condoleanțe la Castelul Windsor.

Prințul Philip nu va avea priveghi public

Cum prințul nu a vrut să o ceremonie fastuoasă, trupul neînsuflețit al lui Philip nu va fi expus în public, pentru ca oamenii să vină să îi aducă un ultim omagiu. Priveghiul public a fost organizat pentru consorții a ultimilor trei regi înaintea Elisabetei, inclusiv pentru Regina Mamă, în 2002, când peste 200.000 de oameni au venit la priveghiul de trei zile organizat la Westminster. 

În schimb, toate steagurile aflate pe clădiri guvernamentale vor fi coborâte la jumătate până a doua zi după înmormânare. Singura clădire unde steagul nu va fi coborât este cea în care se află regina. 

Focuri au fost trase la ora locală 12.00 (14.00, ora României), sâmbătă, în Regatul Unit și Gibraltar. Principalele partide politice din Anglia, Țara Galilor și Scoția au suspendat campania electorală pentru alegerile din mai

Cine va merge la ceremonia de înmormânatare

Conform aranjamentelor inițiale, mii de oameni ar fi trebuit să participe la funeraliile Prințului Philip, în Londra și Windsor, iar sute de forțe armate s-ar fi defășurat între cele două locații. Dar, în condițiile pandemiei, Regina Elisabeta a fost nevoită să regândească planurile: sicriul va fi depus direct la Castelul Windsor, fără o procesiune prin Londra și Windsor, iar doar 30 de oameni au voie să participe la înmormântare. Nu se știe încă care membrii ai familiei regale vor participa la ceremonie, dar se pare că Harry va face tot posibilul pentru a veni din SUA. Cei care vor participa vor fi obligați să poarte măști de față și să stea la doi metri unul de altul, dacă nu sunt din aceeași casă.

Philip, ca restul regilor, reginelor, prinților și prințeselor Regatului Unit, va fi îngropat în Capela Sfântul Gheorghe din Windsor. Ceremonia va fi transmisă, cel mai probabil, la televizor.

Un serviciu memorial, ținut mai târziu

S-ar putea ca un serviciu memorial pentru public să fie ținut mai târziu, după ce situația provocată de pandemie se mai liniștește. S-ar putea de asemenea ca un omagiu al forțelor armate să fie adus Prințului.

cub anamaria prodan png
cub horoscop 1 gif
foto 1   Marian Olteanu si Denis Hanganu bataieB jpg
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
shutterstock 2211785457 jpg
dorobantu mana jpg
shutterstock 450568075 jpg
sharoma tzanca uraganu jpg
GYORPLUSZ jpg
7538113 jpg
image
image
image
image
Culoarea anului 2023 - Viva Magenta, sursă foto: Captură Instagram Pantone
calendar ortodox 2021 5 decembrie sfantul cuvios sava cel sfintit jpeg
shutterstock 2211785457 jpg
foto3 timisoara INQUAM Photos Virgil Simonescu jpg
shutterstock 450568075 jpg
sharoma tzanca uraganu jpg