Care sunt cele mai misterioase locuri de pe Terra: nimeni nu își poate explica ce s-a întâmplă acolo

image
Stonehenge cele mai misterioase locuri de pe Terra

Unele dintre cele mai misterioase locuri de pe Terra ╚Ťin pe jar ╚Öi acum cercet─âtorii care nu ├«╚Öi pot explica ce secrete ascund.  

Fie că vorbim de piramide sau de Stonehenge, celebrul monument din Marea Britanie, misterele Terrei nu încetează niciodată să ne surprindă și să ne uimească.

În continuare, o listă a celor mai cunoscute dar și mai fascinante locuri misterioase de pe Terra.

Stonehenge este un monument aflat ├«n Anglia. Mai exact, acolo se afl─â patru cercuri concentrice construite din pietre. Cercul cel mai mare are 33 de metri ─ân diametru ╚Öi este construit din 30 de blocuri imense de piatr─â a╚Öezate vertical. Construc╚Ťia a fost f─âcut─â ├«n jurul anului 3.000 ├«nainte de Hristos.

image
nazca cele mai misterioase locuri de pe Terra

├Än ce const─â misterul din jurul acestui monument: fiecare piatr─â din cadrul ansamblului c├ónt─âre╚Öte cam 500 de kilograme ╚Öi a fost adus─â  de la o distan╚Ť─â de 322 de km. Vorbim despre anul 3.000 ├«nainte de Hristos, a╚Öa c─â dac─â te ├«ntrebi care sunt cele mai misterioase lucruri de pe Terra, cu siguran╚Ť─â acest monument trebuie s─â ├«l incluzi pe list─â.

De╚Öi s-au f─âcut numeroase cercet─âri, nu se ├«n╚Ťelege cu exactitate motivul pentru care a fost construit acest monument, ├«ns─â cel mai probabil a fost unul religios.

Cele mai misterioase locuri de pe Terra: Liniile Nazca

image
Marea Piramida din Giza cele mai misterioase locuri de pe Terra

Liniile Nazca sunt o serie de geoglife, forme in relief, aflate pe un platou ├«nalt ╚Öi arid care se ├«ntinde pe 80 de kilometri. Oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â au descoperit c─â liniile au fost f─âcute ├«ntre anii 650 ╚Öi 400 ├«nainte de Hristos. Ini╚Ťial liniile au fost descoperite ├«n anii 1930 de c─âtre oamenii care c─âl─âtoreau ├«n zboruri comerciale deasupra zonei.

Formele desenate reprezint─â plante ╚Öi animale, gr─âmezi de roci ╚Öi figuri care decoreaz─â laturile colinelor din jur. Printre reprezent─âri se mai num─âr─â maimu╚Ťe, tarantule, condori, iguane ╚Öi multe forme geometrice cum ar fi cercuri, linii perfect paralele sau trapezoide - unele ├«ntinz├óndu-se pe 14 km.

Conform cercetărilor, pentru realizare a fost nevoie de coordonare aeriană, așadar rămâne un mare mister cum a reușit cineva să facă asta în acei ani.

Cele mai misterioase locuri de pe Terra: Marea Piramida din Giza

image
ochiul saharei cele mai misterioase locuri de pe terra

P├ón─â la construc╚Ťia Turnului Eiffel ├«n anul 1889, Piramida din Giza a fost cea mai ├«nalt─â construc╚Ťie din lume ╚Öi asta ├«nc─â din Antichitate. La construc╚Ťia acestei piramide ar fi lucrat peste 100.000 de oameni ╚Öi ar fi durat peste douazeci de ani ca ea s─â fie terminat─â.

La construc╚Ťie au fost nevoie de peste 2 milioane ╚Öi jum─âtate de metri cubi de piatr─â, fiecare bloc de piatr─â din cele 2 milioane folosite c├ónt─âre╚Öte peste 2 tone.

Cele mai misterioase locuri de pe Terra: Ochiul Saharei

image
Valea Uscata Wright cele mai misterioase locuri de pe terra

Ochiul Saharei se afl─â ├«n Mauritania, ├«n partea de sud-vest a de╚Öertului Sahara. Este unul dintre cele mai misterioase locuri de pe Terra deoarece nu se ╚Ötie cu exactitate cum s-a format dar cel mai probabil ar fi ├«n urma unui impact dintre Terra ╚Öi un meteorit. ├Än orice caz, minunea este vizibila chiar ╚Öi din spa╚Ťiu datorit─â m─ârimii impresionante.

Cele mai misterioase locuri de pe Terra: Valea Uscata Wright

simeon stalpnicul png
Valea Uscata Wright cele mai misterioase locuri de pe terra

Valea Wright din Antarctica este unul dintre cele mai misterioase locuri de pe Terra. Este cel mai uscat loc de pe P─âm├ónt, se afl─â pe coasta de vest a golfului McMurdo. Are o lungime de 60 de km ╚Öi o la╚Ťime de 8. Temperatura ├«n acea zon─â atinge o minima de -70 de grade iar cea mai ridicat─â temperatura ├«nregistrat─â a fost de 15 grade. Dup─â aprecierea cercet─âtorilor, ├«n acea regiune nu au mai c─âzut precipita╚Ťii de mai multe milioane de ani.

borcea piscina JPG
giulia anghelescu2 png
laura cosoi png
meditate 1851165 1280 (1) jpg
BeFunky collage (34) jpg
gianina corondan tb1000 jpg
foto 1   Miki K Pital jpg
vacanta femeie jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
afisare rezultate bac 2020 jpeg
290925933 5120960811344811 836703657948322245 n webp
Vladimir Putin, la pescuit în bustul gol  (Foto: Reuters) jpeg
vacanta femeie jpg
pride lgbt new york5 png
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png