Carmen și Klaus Iohannis, lecție de stil la încoronarea Împăratului Naruhito. De ce a ales prima doamnă rochie albastră

image
Președintele Klaus Iohannis a postat pe Instagram o fotografie făcută la sosirea la ceremonia de întronare a Împăratului JaponieiFOTO: INSTAGRAM

Japonia are de astăzi, 22 octombrie, un nou împărat. În cursul dimineții, a avut loc ceremonia de încoronare a Împăratului Japoniei Naruhito la care au participați 2.500 de oaspeţi din 190 de ţări, inclusiv președintele României, Klaus Iohannis și soția sa Carmen. Cei doi au dat o lecție de stil vestimentar. Carmen Iohannis a purtat o rochie vaporoasă de culoare albastră, foarte populară în Japonia.

În această dimineață (22 octombrie), a avut loc ceremonia de înscăunare pe tronul Japoniei a Împăratului Naruhito. La acest moment au asistat circa 2.500 de invitați din 190 de țări și teritorii, scrie news.ro. Printre ei, şi preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a postat pe Instagram o fotografie făcută la sosirea la ceremonia de întronare a Împăratului Japoniei. Carmen și Klaus Iohannis au venit ținându-se de mână, au zâmbit încântați că participă la o astfel de ceremonie rară și excepțională și s-au remarcat prin ținutele elegante.

Carmen și Klaus Iohannis au venit ținându se de mână  S au remarcat prin ținutele elegante jpeg
Carmen și Klaus Iohannis au venit ținându-se de mână. S-au remarcat prin ținutele elegante

Klaus Iohannis a purtat un frac impecabil și pantofi din lac. Carmen Iohannis a fost îmbrăcată într-o rochie lungă, diafană, din voal de mătase, de culoare albastru. În  acest fel, Carmen Iohannis a ținut cont că în Japonia această culoare este favorită.

În Țara Soarelui Răsare, culoarea albastru simbolizează răcoarea, pasivitatea, și fidelitatea. Albastru este, de asemenea, una dintre cele mai importante culori norocoase din Japonia.

Carmen Iohannis s-a asortat cu o pereche de sandale aurii și o poșetă plic de aceeași culoare.

image
În vârstă de 59 de ani, Naruhito este cel de-al 126-lea împărat al Japoniei

Ceremonia de încoronare a Împăratului Naruhito

A fost o ceremonie solemnă și plină de tradiții seculare, în timpul căreia Naruhito a fost îmbrăcat cu o robă specială, iar împărăteasa Masako a purtat un kimono tradițional multicolor, cu 12 straturi, scrie news.ro.

image
La ceremonia de încoronare a Împăratului Japoniei Naruhito au participați 2.500 de oaspeţi din 190 de ţări și teritorii

Ceremonia a avut loc în Sala cu Pini a Palatului Imperial, unde au fost aduse Tronul Crizantemei și perechea acestuia, tronul Împărătesei.

Al 126-lea monarh al Ţării Sorelui Răsare, Naruhito a promis că va continua misiunea tatălui său, fostul împărat Akihito.

Naruhito este cel de-al 126-lea împărat al Japoniei

În vârstă de 59 de ani, Naruhito este cel de-al 126-lea împărat al Japoniei și primul născut după cel de-Al Doilea Război Mondial. Acesta și-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai anul acesta, după ce tatăl său, Akihito, a devenit primul monarh japonez care a abdicat în ultimii 200 de ani, scrie news.ro.

Ceremonia de întronare reprezintă și trecerea oficială către perioada domniei împăratului Naruhito, intitulată Era Reiwa ("de aleasă armonie"). Perioada de domnie a împăratului emerit Akihito s-a numit Era Heisei ("obținerea păcii", 1989 - 2019).

Evenimentul de marți, 22 octombrie este umbrit de consecințele taifunului Hagibis, care, în urmă cu o săptămână, a provocat grave distrugeri în Japonia și a ucis aproape 80 de oameni.

Din acest motiv, Guvernul japonez a decis să amâne o parte cheie din ceremonie, procesiunea cu maşinile prin centrul oraşului Tokyo, care avea scopul de a introduce publicului cuplul imperial. Aceasta a fost amânată pe 1 noiembrie.

2.500 de oaspeţi din 190 de ţări

Aproximativ 2.500 de oaspeți, inclusiv înalți demnitari și membri ai familiilor regale din peste 190 de țări au participat la ceremonie, care se va încheia atunci când premierul japonez Shinzo Abe va rosti cuvântul "banzai" ("Trăiască împăratul!") de trei ori.

image
La ceremonia de încoronare a Împăratului Japoniei Naruhito au participați 2.500 de oaspeţi din 190 de ţări și teritoriiFoto: EPA

Ziua se va încheia cu un banchet la care sunt invitați înalții demnitari, de la prințul Charles al Marii Britanii, la premierul sud-coreean Lee Nak-yon, și membri ai Guvernului japonez, la un hotel din Tokyo.

Tot în cadrul festivităților, sute de mii de persoane condamnate pentru delicte minore vor fi grațiate.

Împăratul Naruhito, în vârstă de 59 de ani, educat la Universitatea Oxford din Marea Britanie, și-a anunțat intenția de a continua munca tatălui său.

Citește și:

Carmen Iohannis, elegantă la prima apariție publică alături de președinte, în 2017

Cine i-a îmbrăcat pe soții Iohannis la întâlnirea cu Obama

cub octavia geamanu marian ionescu png
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
anamaria prodan si ionela prodan
img (3) jpg
zanni
Ruxi și cristi mitrea
tudor chirila 2 jpg
politia rutiera 0 jpeg
Vladimir Putin FOTO Getty Images
Dmitri Peskov FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
whatsapp  pixabay
calendar ortodox 2021 05 octombrie sf misail daniil turnu jpeg
pexels karolina grabowska 6919956 jpg
belly gdec03de07 1920 jpg
beach 1867017 1920 (1) jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock