Miracol! Căţelul familiei a salvat fetiţa de la moarte

Ultima actualizare:

Emoţionant! Căţelul Henry a salvat viaţa unei fetiţe din SUA. A deschis uşa de la camera micuţei, simţind că nu-i era bine, şi când a încetat să respire i-a alertat părinţii.

Micuţa, împreună  cu mama ei,  înainte de  nenorocire. Fotografii: Instagram, Twitter
Micuţa, împreună cu mama ei, înainte de nenorocire. Fotografii: Instagram, Twitter

Kelly Andrew, o scriitoare de 35 de ani din Boston, SUA, a dezvăluit cum fetiţa ei, Laura, în vârstă de numai opt luni, a fost salvată miraculos de la moarte de câinele familiei, Henry, de 9 ani, din rasa Boston terrier. Căţelul a simţit că micuţei Laura îi era rău şi a deschis cu botul uşa de la camera ei, ca s-o vegheze. Kelly a spus că, la început, s-a enervat când a văzut că Henry a intrat în camera fetiţei.

Căţelul erou  a fost  răsplătit  regeşte
Căţelul erou a fost răsplătit regeşte

Se temea că îi deranjează somnul şi l-a scos din dormitorul copilei. Însă căţelul s-a întors lângă Laura. Şi, când micuţa a încetat să respire, a alergat la părinţii ei, Kelly şi Jeff Andrew, de 37 de ani, lătrând cu disperare. Lătra şi se îndrepa spre uşă, apoi îi chema cum putea spre dormitorul copilei. Ei au înţeles că vrea să le transmită ceva, au alergat la fetiţă şi au observat că se învineţise şi nu mai respira. Au dus-o în cea mai mare grabă la spital şi medicii au reuşit să aducă fetiţa în simţiri în urma manevrelor de resuscitare.

Henry a simţit că Laurei îi era rău

”Sigur ar fi murit Laura, dacă nu era câinele erou. Dormeam când a venit Henry în camera noastră ca să ne alerteze”, a mărturisit Kelly. Ea a crezut că fetiţa avea o banală răceală, însă s-a învineţit şi a încetat să respire, din lipsă de oxigen. Medicii au tratat-o şi acum copila este bine. Henry a vegheat-o în noaptea care îi putea fi fatală, deşi este un căţel care se teme de întuneric. Fericiţi că le-au salvat fetiţa, soţii Andrew îl tratează acum pe Boston terrier ca pe un rege.

Tatăl cu fetiţa, după  ce a fost salvată de medici
Tatăl cu fetiţa, după ce a fost salvată de medici

Potrivit cercetătorilor americani, câinii au 300 de milioane de receptori olfactivi în nasul lor, comparativ cu 6 milioane din nasul oamenilor. Iar partea creierului responsabilă cu analizarea mirosurilor, la câine, este de 40 de ori mai mare decât a noastră. De aceea, câinii sunt folosiţi cu succes de poliţie în depistarea drogurilor şi a bombelor. Ei pot să depisteze unele boli cu ajutorul mirosului, să simtă schimbări de stare ale oamenilor şi problemele de respiraţie ale corpului uman. Pot să adulmece şi cea mai mică schimbare a mirosului unui om, din cauza unei boli. Foarte inteligenţi, prietenoşi şi plini de viaţă, câinii din rasa Boston terrier sunt unii dintre cei mai căutaţi căţei. Au înălţimea de 38 – 43 cm, greutatea de 4,5 – 11 kg şi o speranţă de viaţă de 13 – 15 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net