Ce arat─â primele studii despre efectele Omicron. Cercet─âtorii din Africa de Sud au concluzii optimiste

6 decembrie 2021
image
Cercetătorii au vești bune în ceea ce privește varianta Omicron Sursă foto: Profimedia

Cercet─âtorii din Africa de Sud vin cu ve╚Öti bune privind noua tulpin─â a coronavirusului. Primele studii arat─â c─â de╚Öi muta╚Ťiile o fac s─â fie mai contagioas─â, formele provocate de boal─â sunt unele mai u╚Öoare.

O prim─â analiz─â a vizat pacien╚Ťii interna╚Ťi ├«ntr-un spital, confirma╚Ťi cu SARS-COV-2, ├«n perioada 14-29 noiembrie. Au fost 166 de pacien╚Ťi ├«n total, din care doar 20 la sut─â aveau peste 50 de ani. ├Än urma studiului s-a constat c─â noua tulpin─â este mai transmisibil─â ├«n raport cu cele care au circulat p├ón─â acum. Pe de alt─â parte, prezint─â o form─â mai u╚Öoar─â ╚Öi implicit o rat─â de deces mai mic─â.Speciali╚Ötii spun ├«ns─â c─â, ├«n perioada urm─âtoare, datele s-ar putea schimba, pentru c─â va fi urm─ârit─â evolu╚Ťia pacien╚Ťilor pe perioade mai lungi de 14 zile.

Vaccinul, eficient în combaterea variantei Omicron

Cercet─âtorii vin ╚Öi cu o alt─â veste bun─â. Exist─â indicii potrivit c─ârora actualele vacciuri sunt eficiente pentru a combate formelegrae de boal─â.Emilian Popovici,vicepre╚Öedintele Societ─â╚Ťii Rom├óne de Epidemiologie, sus╚Ťine c─â de╚Öi concluziile sunt optimiste,fiind vorba despre studii preliminare, trebuie privite sub semnul ÔÇ×posibilÔÇŁ ╚Öi ÔÇ×probabilÔÇŁ.

anamaria prodan laurentiu reghecampf jpg
printesa charlene png
andreea marin lisabona 3 jpg
cub alina sorescu animat gif
dana rogoz (1) jpg
2 mirabela dauer pensie 4 jpg jpeg
printul nicolae romania crop jpg
ray liotta gettyimages 471178756 jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
BeFunky collage (5) jpg
Dr  George Diaconu 2 png
Chelnerita - servire restaurant FOTO 123 RF
Elena Udrea jpg
fruit 4416500 1920 jpg
Alina M╚őtcan (1) jpg