Ce arat─â primele studii despre efectele Omicron. Cercet─âtorii din Africa de Sud au concluzii optimiste

6 decembrie 2021
image
Cercetătorii au vești bune în ceea ce privește varianta Omicron Sursă foto: Profimedia

Cercet─âtorii din Africa de Sud vin cu ve╚Öti bune privind noua tulpin─â a coronavirusului. Primele studii arat─â c─â de╚Öi muta╚Ťiile o fac s─â fie mai contagioas─â, formele provocate de boal─â sunt unele mai u╚Öoare.

O prim─â analiz─â a vizat pacien╚Ťii interna╚Ťi ├«ntr-un spital, confirma╚Ťi cu SARS-COV-2, ├«n perioada 14-29 noiembrie. Au fost 166 de pacien╚Ťi ├«n total, din care doar 20 la sut─â aveau peste 50 de ani. ├Än urma studiului s-a constat c─â noua tulpin─â este mai transmisibil─â ├«n raport cu cele care au circulat p├ón─â acum. Pe de alt─â parte, prezint─â o form─â mai u╚Öoar─â ╚Öi implicit o rat─â de deces mai mic─â.Speciali╚Ötii spun ├«ns─â c─â, ├«n perioada urm─âtoare, datele s-ar putea schimba, pentru c─â va fi urm─ârit─â evolu╚Ťia pacien╚Ťilor pe perioade mai lungi de 14 zile.

Vaccinul, eficient în combaterea variantei Omicron

Cercet─âtorii vin ╚Öi cu o alt─â veste bun─â. Exist─â indicii potrivit c─ârora actualele vacciuri sunt eficiente pentru a combate formelegrae de boal─â.Emilian Popovici,vicepre╚Öedintele Societ─â╚Ťii Rom├óne de Epidemiologie, sus╚Ťine c─â de╚Öi concluziile sunt optimiste,fiind vorba despre studii preliminare, trebuie privite sub semnul ÔÇ×posibilÔÇŁ ╚Öi ÔÇ×probabilÔÇŁ.

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
cub jojo admin gif
image
alina puscas png
femeie care numara bani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg