Ce i-a dat de mâncare Vladimir Putin președintelui chinez Xi Jinping. I-au fost servite șapte feluri

Ultima actualizare:

Președintele chinez Xi Jinping s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Moscova. Cei doi au stat de vorbă mai bine de patru ore. Rușii i-a pregătit oaspetelui de seamă o cină cu totul specială. Șapte feluri de mâncare i-au fost servite lui Xi Jinping și lui Vladimir Putin și au băut două feluri de vinuri dintr-o renumită cramă din Rusia, scrie The Telegraph.

Vladimir Putin și Xi Jinping la o degustare de blini, în 2018. Foto: Captură Video
Vladimir Putin și Xi Jinping la o degustare de blini, în 2018. Foto: Captură Video

Președintele chinez Xi Jinping și Vladimir Putin din Rusia au purtat discuții unu-la-unu, luni, la Moscova înainte de a lua masa cu anturajul lor de oficiali.

După o lungă dimineață de discuții în care au discutat despre relațiile dintre cele două țări și despre „prietenia lor fără limite”, cei doi s-au așezat la masă.

Meniu cu șapte feluri de mâncare

De la pește prins în Marea Neagră, la căprioară, sorbet de rodie și pavlova, sunt o parte dintre felurile servite celor doi șefi de stat.

Meniul a inceput cu un blini cu prepeliță și ciuperci. Blini este o clătită tradițională est-europeană, făcută fie din făină de hrișcă, fie din grâu.

Se pare că blini-ul este o alegere frecventă pentru bucătăria Kremlinului pentru că apare permanent în meniul evenimentelor de stat, scrie si Daily Mail.

Urmează o supă de pește sterlet. Micul sturion este un alt favorit al rușilor, pescuit din Marea Neagră și râurile Siberiei. Este cunoscut pentru carnea sa fragedă și este chiar remarcat frecvent ca cel mai bun producător de caviar.

Peștele pregătit să arate ca un dragon

S-a spus că sterletul este favoritul țarului din secolul al XVI-lea Ivan cel Groaznic. Peștele ar fi fost pregătit să arate ca și cum ar fi un dragon sau o pasăre cu aripi uriașe.

A urmate un sorbet de rodie pentru răcorirea gurii după peștele „dragon”. Felul de mâncare congelat este în general făcut din lămâie și mentă.

Iar un alt fel de mâncare foarte apreciat a fost friptura de căprioară cu sos de cireșe.

Meniul plin de Omega-3. Urmează tot pește

Având în vedere speculațiile cu privire la sănătatea lui Vladimir Putin, este posibil ca Kremlinul să fi ales să elimine carnea roșie din meniu în favoarea unui meniu mai sănătos, plin de omega-3.

Nelma - un pește alb uriaș arctic - este un alt favorit al rușilor. Peștele argintiu care poate cântări până la 27 kg are o pulpă densă și poate fi destul de gras. S-a servit cu o garnitura de legume.

Desertul și vinul

La desert a fost serivită o Pavlova, un tort ușor cu spumă și bogat în fructe, iar ca băutură au fost alese două feluri de vin de la crama rusă Divnomorskoye Estate, vintage 2020, „East Slope” și „West Slope”. Strugurii au fost culeși din podgoria de lângă palatul lui Vladimir Putin.

Vizita lui Xi Jinping la Moscova vine la scurt timp după ce Curtea Internațională Pen ală a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin pentru presupuse crime de război, menționându-se deportarea a mii de de copii ucraineni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net