Ce înseamnă mesajele prin semne secrete prin care comunică stewardesele


    Stewardesele comunică uneori prin semneFoto: Getty
Stewardesele comunică uneori prin semneFoto: Getty

Toți cei care au călătorit cel puțin o dată cu avionul au observat că însoțitoarele de bord comunică între ele de regulă prin semne, nu printr-un limbaj verbal, însă nu întotdeauna pot fi înțelese de pasageri.

Un călător care a ales să zboare cu „Easy Jet” a avut această dilemă, așa că a decis să filmeze două stewardese care comunicau prin semne și să publice pe Internet materialul video pentru a cere un răspuns, după cum precizează Știri pe surse.

A avut surpriza să primească un răspuns chiar de la compania aeriană londoneză care i-a explicat limbajul printr-un alt material video. Pe înregistrare apar câțiva însoțitori de zbor care explică faptul că semnele "secrete" prin care comunică nu semnifică altceva decât simboluri ale cererilor pasagerilor, cum ar fi un anumit fel de gustare. Pentru a nu striga la colegul steward din capătul coridoruui, însoțitorii de zbor comunică prin semne pentru a înțelege ce anume trebuie să aducă anumitor călători.

De exemplu, în primul mesaj, stewardul îi comunică unuia dintre colegi comanda pasagerului, în acest caz, un aunmit fel de pui. „Sunt semne pentru aproape orice din meniu, ceea ce înseamnă că putem comunica foarte ușor cu echipajul din cală.”

Atunci când vezi o stewardesă că mimează mestecatul cu o lingură într-un vas, mai mult ca sigur cineva a comandat om porție de supă.

Unele semne sunt ceva mai ciudate. Gestul bizar al însoțitorului de bord care indică cu un deget cantitatea comenzii, iar degetul celeilalte mâini duse la nas semnifică un sandviș cu șuncă (cu pâine baghetă).

„Sunt de asemenea și semne pentru situații speciale”. Gestul care indică desfăcutul unei sticle îl vei vedea într-adevăr în situații excepționale pentru că semnifică pregătirea șampaniei: în cabină, tocmai a avut loc o cerere în căsătorie.

De departe, cel mai amuzant dintre semne este ultimul din clipul video pentru că se referă la situația în care cineva a rămas blocat în cabina de toaletă.

cub irina margareta nistor png
cub toma caragiu png
cub adriana iliescu și eliza png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
horoscop bani jpg
cub cristina cioran png
cub horoscop iertare png
mihai bendeac jpg
image
image
image
image
image
image
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
Zura cainele erou jpg
profimedia 0754235297 jpg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
gheorghe marmureanu si mircea raulian jpeg
Cutremur la granita Turciei cu Siria  6 februarie 2023  Foto Epa Efe