Ce menajerie e la Casa Albă!

1 aprilie 2017
simeon stalpnicul png
Bo, câinele de apă portughez, a venit la Casa Albă în 2009 şi a părăsit-o recent, împreună cu Barack Obama (55 de ani)Fotografii: Guliver/ Getty Images/ AFP/ EPA

Fiecare preşedinte american şi-a lăsat amprenta în istoria lumii. Însă, dacă pereţii Casei Albe ar putea vorbi, cu siguranţă ar folosi multe onomatopee învăţate de la zecile de animale din diferite specii care s-au perindat pe aici. Recent, Donald Trump a decis ce rasă de câine va veni cu el în Biroul Oval, pentru că risca să fie primul preşedinte din ultimii 150 de ani fără animal de casă.

Goldendoodle, aşa se cheamă rasa hipoalergenică ce va merge împreună cu Donald Trump (70 de ani) la Casa Albă, susţine milionara Lois Pope (83 de ani). Momentan, micuţul dulău nu are mai mult de opt săptămâni, dar are politica în sânge. Căţelul, care nu are încă un nume, va umple holurile Casei Albe de lătratul lui după ce câinii portughezi de apă Bo şi Sunny au plecat împreună cu familia celui de al 44-lea preşedinte american, Barack Obama (55 de ani).

simeon stalpnicul png
El va lătra până în 2021 la Casa Albă, pe durata mandatului lui Donald Trump (70 de ani)

La rândul său, George W Bush (70 de ani) a venit aici însoţit de căţeii Spot, Barney şi India plus Willie, o pisică. Pe timpul mandatului său, mâţa nebună Ernie a primit interdicţie în Biroul Oval pentru că ataca toţi invitaţii. 

simeon stalpnicul png
Barney, un terrier scoţian pitic, l-a însoţit peste tot pe George W. Bush pe durata mandatului său dintre 2001 şi 2009

Bill Clinton (70 de ani) l-a făcut celebru pe motanul Socks şi pe Buddy, un labrador de culoarea ciocolatei.

simeon stalpnicul png
Bill Clinton (70 de ani) l-a făcut celebru pe motanul Socks în perioada mandatului său dintre anii 1993 şi 2001

 Tatăl lui George W. Bush a avut-o între anii 1989 şi 1993 pe Millie, un cocker spaniel foarte inteligent, care a murit în 2004.

simeon stalpnicul png
Căţeluşa preferată a lui George Bush (92 de ani) din timpul mandatului (1989-1993) a fost cockerul spaniel, Millie

Însă pe la Casa Albă s-au perindat de-a lungul timpului şi animale mai exotice. John F. Kennedy (1917-1963), care a fost ales al 35-lea preşedinte în 1961, a venit însoţit de pisica Tom Kitten, canarul Robin, Zsa Zsa iepuraşul, căluţul Sardar, trei ponei Macaroni, Tex şi Leprechaun, papagalii peruş Bluebell şi Marybelle, hamsterii Debbie şi Billie, un câine terrier galez Charlie şi o armată de 10 căţeluşi de diferite rase.

simeon stalpnicul png
Peluza din faţa clădirii, locul de joacă al animalelor de 150 de ani încoace

Dar nu pe durata mandatului său atât de scurt şi de tragic încheiat a fost înregistrată cea mai mare aglomeraţie de animale la Casa Albă. În timpul mandatului lui Calvin Coolidge (născut în 1872 şi decedat în 1933), între anii 1923 şi 1929, la Casa Albă au stat: Peter Pan, câinele terrier, ciobăneştii Paul Pry, Calamity Jane, bulldogul Boston Beans, King Cole, Palo Alto, Rob Roy un collie şi alţi încă cinci dulăi din rase diferite. În Biroul Oval cântau din colivie canarii Nip, Tuck şi Snowflake, miorlăiau pisicile Bounder, Tiger şi Blacky, se hârjoneau ratonii Rebecca şi Horace şi la fereastră cânta pe limba lui măgarul Ebeneezer. În faţa Casei Albe vâna porumbei linxul Smokey şi cânta din tot sufletul sturzul Old Bill. Enoch, gâscanul, se plimba agale pe peluză, la streaşina casei trebăluia de zor o rândunică, printre copaci mormăia un urs şi nederanjată de nimeni păştea o antilopă. Un cuplu de canguri hârjoneau un hipopotam pigmeu în timp ce câţiva pui de leu răgeau alintat în aşteptarea unei gustări crude. Atunci chiar că era mare înghesuială la Casa Albă...

simeon stalpnicul png
John F. Kennedy (1917-1963) a adus în timpul mandatului său dintre anii 1961-1963 trei ponei la Casa Albă: pe Macaroni, Tex şi Leprechaun

simeon stalpnicul png
Gerald Ford (1913-2006) stătea cu Liberty, un Golden Retriever, inclusiv în Biroul Oval între anii 1974 şi 1977
kate profimedia 0692807495 jpg
loredana chivu jpg
2vancea botez jpg
Gabi Bădălău jpeg
1alexandra stan mihai morar png
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg