Ce obiceiuri trăsnite au alţii de Crăciun

20 decembrie 2015
image
Alte popoare au obiceiuri diferite pentru ziua de Cr─âciun

S─ârb─âtoarea Na┼čterii M├óntuitorului ├«nseamn─â pentru noi cozonaci calzi pe mas─â, ├«mpodobirea bradului, colind─âtorii care vin pe la u┼či, dar ┼či surprinderea celor dragi cu cele mai frumoase cadouri.

Pe alte meleaguri, aceea┼či s─ârb─âtoare aduce cu sine respectarea unor obiceiuri specifice. Pentru alte popoare, brazii se ├«mpodobesc cu mere, masa de Cr─âciun se ia pe plaj─â, iar Mo┼čul vine ├«ntr-o calea┼čc─â tras─â de canguri. Iat─â care sunt cele mai tr─âsnite tradi┼úii de Cr─âciun ├«n alte ┼ú─âri:

1. Ajunul Cr─âciunului pe plaj─â

Dac─â ├«n alte zone ale lumii, de Cr─âciun este frig ┼či z─âpad─â, ├«n Australia temperaturile ating 30 de grade Celsius. Australienii iau masa tradi┼úional─â pe plaj─â sau ies la picnicuri ├«n natur─â, fiindc─â, ce-i drept, vremea le permite. Seara, ├«n Ajun, se adun─â ├«n grupuri ┼či c├ónt─â colinde ├«n centrele ora┼čelor. Aici Mo┼čul vine ├«ntr-o calea┼čc─â tras─â de opt canguri, iar cel modern c─âl─âtore┼čte pe o plac─â de surf.

2. Crăciun în cimitir

Imaginea de basm, ├«n care copiii c├ónt─â colinde sub brad ┼či a┼čteapt─â ner─âbd─âtori sosirea lui Mo┼č Cr─âciun, arat─â pu┼úin altfel ├«n Finlanda. ├Än aceast─â ┼úar─â, Ajunul Cr─âciunului se petrece ├«n cimitir, unde toate familiile se adun─â pentru a-┼či aminti de rudele decedate. To┼úi locuitorii c├ónt─â ├«n acea zi imnul na┼úional.

3. Parada de ridichi

Pe str─âzile din Elve┼úia, copii ┼či adul┼úi particip─â ├«n ziua de Cr─âciun la ÔÇ×Parada ridichilor luminate", c├ónt├ónd ├«n cor colinde. Toat─â lumea are ridichi mari, sculptate ┼či ├«mpodobite cu diferite crest─âturi. ├Än interior introduc o lum├ónare lung─â, purt├ónd ridichea ca pe o f─âclie.

4. 13 Mo┼či Cr─âciun

Orice copil ┼či-ar dori s─â-┼či petreac─â Cr─âciunul ├«n Islanda, fiindc─â aici nu vine un singur Mo┼č, ci treisprezece, ├«n tot at├ótea zile. Cu treisprezece zile ├«nainte de Cr─âciun, primul Mo┼č pune dulciuri, mandarine ┼či lozuri ├«n plic ├«n ghetu┼úele copiilor care au fost cumin┼úi. Cei obraznici primesc un cartof. A doua zi, vine cel de-al doilea Mo┼č, cu dulciuri ┼či juc─ârii, ┼či tot a┼ča p├ón─â pe 25 decembrie.

5. Brazi împodobiţi cu mere

Brazii din casele suedezilor sunt ├«mpodobi┼úi cu mere, stegule┼úe, gnomi cu c─âciuli┼úe ro┼čii ┼či ornamente din paie. Casa e decorat─â cu lalele ro┼čii ┼či cu c├óteva zile ├«nainte de Cr─âciun gospodinele prepar─â biscui┼úi cu ghimbir ├«n form─â de stea sau inimioar─â. Un membru al familiei se ├«mbrac─â ├«n Piticul Cr─âciunului, care tr─âie┼čte sub sc├óndurile casei, are haine ro┼čii ┼či o barb─â alb─â. Acesta ├«mparte tuturor cadouri dintr-un sac, ├«nso┼úindu-le cu rime vesele.

6. Mo┼č Cr─âciun, ├«nlocuit de o b─âbu┼ú─â care aduce cadouri

Italienii au reu┼čit s─â ├«nlocuiasc─â imaginea dominant─â a lui Mo┼č Cr─âciun cu o vr─âjitoare b─âtr├ón─â ┼či prietenoas─â, pe nume la Befana. Prin urmare, cea care umbl─â din cas─â ├«n cas─â pentru a aduce cadouri celor mici este o b─âbu┼úa pe matur─â, nu mo┼čul din Laponia.

cub miron cosma png
madalina ghenea cannes6 jpg
FotoJet (4) jpg
mirabela dauer te cunosc de undeva zarug jazzy jo3 png
FotoJet (2) jpg
4 laura cosoi jpg jpeg
cub vedete gravide png
FotoJet (1) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
printul george si printesa charlotte au inceput scoala nu au titluri regale ci apelative simptice cum 2 size24 jpg
cub miron cosma png
Mircea Geoan─â: ÔÇ×75% din tot ceea ce ├«nseamn─â total de for┼úe militare ruse┼čti sunt blocate ├«n Ucraina cu rezultate mediocre din punct de vedere militarÔÇŁ jpeg
000 jpg
FotoJet (5) jpg
regina elisabeta harry meghan jpeg