Ce viață au acești copii! La 10 ani mor în războaiele din Yemen

Ultima actualizare:

    În Yemen, copiii sunt folosiți drept soldațiFoto AFP
În Yemen, copiii sunt folosiți drept soldațiFoto AFP

În Yemen, copiii în vârstă de 10 ani sunt nevoiți să folosească arme care sunt aproape la fel de mari cât ei și luptă într-un conflict pe care nu îl înțeleg pe deplin. Cu alte cuvinte, copiii nu stârnesc conflicte militare, dar se pare că încă luptă în războaie în Orientul Mijlociu.

Conform Metro.co.uk, UNICEF a estimat anul acesta că o treime dintre soldații care luptă în războaiele civile din Orientul Mijlociu sunt copii. Acesta este nu adevăr dureros care nu se regăsește doar în cazul uneia dintre părțile combatante.

Copil din Yemen
Copil din Yemen

De exemplu, atât grupările rebele șiite, cât și președintele Yemenului, Abdullah Mansour Hadi, ale cărui acțiuni sunt recunoscute la nivel internațional, recrutează soldați din rândurile copiilor. UNICEF estimează că sute de mii de copii din această regiune suferă de malnutriție iar milioane de copii nu au acces la apă potabilă.

Copil din Yemen
Copil din Yemen

Populația Yemenului a fost decimată de când rebelii șiiți au luat cu asalt capitala, Sanaa, în septembrie 2014. Orașe precum Aden, Taiz sau Sa, au rămas doar ruine, în timp ce altele au devenit aproape imposibil de locuit. Impactul asupra copiilor este devastator. Anul trecut, în jur de 900 de copii singuri au fost uciși, iar numărul celor recrutați crește constant. În plus, UNICEF consideră că cifrele înregistrate până în momentul de față reprezintă doar începutul.

Copil din Yemen
Copil din Yemen

Este și cultura cea care contribuie la creșterea acestui factor de risc. Orice băiat care împlinește vârsta de 14 sau 15 ani este considerat bărbat și trebuie să știe să folosească o armă. De cele mai mute ori, copiii sunt folosiți în punctele de control, dar sunt și cazuri când sunt trimiși în linia întâi, unde mor.

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net