Cea mai singură femeie de pe planetă. Locuieşte în sălbăticia Siberiei şi nu a auzit de COVID-19

Ultima actualizare:

    Agafia e cea  mai singură  femeie din lume
Agafia e cea mai singură femeie din lume

Incredibil, dar adevărat! Rusoaica Agafya Lykova trăieşte de una singură în sălbăticia munţilor din Siberia. Departe de lume, în geruri cumplite, nici nu a auzit de COVID-19.

În vârstă de 76 de ani, Agafia Likova este cea mai singură femeie de pe planetă. Ea este unica supravieţuitoare a familiei sale, care a fugit de persecuţia religioasă, în 1936, sub regimul lui Stalin (Iosif Vissarionovici Stalin, lider sovietic, care a condus URSS între 1922-1950). De când s-a născut, trăieşte în pădurile din munţii Siberiei (n.r. vastă regiune care se întinde între Munţii Urali până la Oceanul Pacific).

Casele construite de  familia fugită în munţi
Casele construite de familia fugită în munţi

După ce toţi membrii familiei sale au murit, Agafia supravieţuieşte de una singură, ca Mowgli (n.r personajul principal din ”Cartea Junglei”). Iarna, ea îndură temperaturi de minus 50 de grade C. Îşi cultivă singură hrana, fără confortul modern, fără electricitate, fără canalizare, la sute de kilometri de civilizaţie. Trăieşte respectând cu stricteţe tot ce scrie în Biblie.

Nici nu a auzit de pandemia de COVID-19! Cea mai apropiată aşezare omenească de femeia singuratică se află la o distanţă de peste 240 de kilometri. Oamenii cu suflet au încercat să o convingă să se mute într-un sat sau un oraş, cu ajutorul lor. Însă a refuzat cu îndârjire. 

Impresionat de situaţia ei, miliardarul Oleg Deripaska (52 de ani), care are o avere de 2,3 miliarde de dolari, îi construieşte acum o nouă casă care să o protejeze de gerurile îngrozitoare. Noua locuinţă a ei va fi foarte bine izolată, promite acesta. Autorităţile din zonă au mare grijă când o vizitează să nu o contamineze cu coronavirus.

Familia Agafiei, care făcea parte din secta de religie ortodoxă Vechii credincioşi, a reuşit să rămână nedescoperită de auorităţie sovietice peste 40 de ani în sălbăticie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net