Cea mai tensionată situație de la Războiul Rece încoace! Începe al Treilea Război Mondial?

Ultima actualizare:

    Armata rusă desfăşoară ample  exerciţii militare la graniţa cu  Ucraina, unde au fost desfăşurate  efective importanteFotografii EPA-EFE
Armata rusă desfăşoară ample exerciţii militare la graniţa cu Ucraina, unde au fost desfăşurate efective importanteFotografii EPA-EFE

Butoi cu pulbere în apropierea graniţei României! Marea Britanie a trimis 290 de militari din trupele de elită în Polonia şi în Lituania, conform acordului NATO de apărare a celor 30 de ţări membre. Rusia a dislocat între 95.000 şi 170.000 de militari la graniţa cu Ucraina şi ameninţă cu un război nuclear.Cea mai tensionată situaţie de la Războiul Rece încoace! Marea Britanie a mai trimis joi, 9 decembrie, încă 140 de militari din trupele de elită în Polonia şi în Lituania pentru a participa la securizarea graniţelor în cazul atacării Ucrainei de către Rusia, alături de ceilalţi 150 de militari englezi. Trupele vor participa alături de armata poloneză la securizarea graniţei comune cu Belarus.

Putin, acuze la adresa NATO

Pe de altă parte, Rusia ameninţă cu un război nuclear ca în timpul tensiunilor provocate de prezenţa rachetelor nucleare în Cuba, din 1962, pe fondul tensiunilor din estul Europei, unde, susţin reprezentanţii de la Kremlin, NATO s-a apropiat periculos de mult de Rusia şi reprezintă o ameninţare constantă. Vladimir Putin a acuzat NATO la finele săptămânii trecute că asigură susţinere militară Ucrainei, care ameninţă integritatea Rusiei.


    Vladimir Putin  supraveghează  exerciţiile militare
Vladimir Putin supraveghează exerciţiile militare

Conform analiştilor contactaţi de tabloidul britanic Daily Mail, invadarea Ucrainei va avea loc la începutul anului 2022 şi are ca scop poziţionarea lui Vladimir Putin într-o zonă de superioritate în vederea negocierilor cu ţările Occidentale şi NATO în privinţa ridicării embargoului economic impus după 2014, când a avut loc invadarea Crimeei. Putin intenţionează să creeze un stat pro-rus în teritoriul pe care îl va ocupa în 2022 şi să militarizeze puternic regiunea pentru ”a se proteja de ameninţarea NATO”.


    Ucrainenii au chemat la arme  populaţia civilă pentru  a se apăra de un eventual atac
Ucrainenii au chemat la arme populaţia civilă pentru a se apăra de un eventual atac

SUA dă asigurări că-şi apără aliaţii

Acest plan face ca estul Europei să devină un veritabil butoi cu pulbere şi să ducă tensiunile în pragul extrem al declanşării unui conflict internaţional de proporţii. Preşedintele american în vârstă de 78 de ani, Joe Biden, rămâne ferm în sancţionarea economică a Rusiei în cazul invadării Ucrainei, în timp ce analiştii militari americani susţin că discuţiile de două ori avute săptămâna trecută cu Vladimir Putin nu au dezamorsat conflictul şi nu au ajutat la creionarea unei concluzii. Analiştii militari britanici estimează că în regiunea Voroneţ, unde sunt dislocate cele mai multe trupe ruseşti, va avea loc primul atac. Conform calculelor britanice, Rusia are la graniţa cu Ucraina peste 170.000 de militari. 


    Rezerviştii ucraineni, chemaţi  la arme ca să-şi apere ţara
Rezerviştii ucraineni, chemaţi la arme ca să-şi apere ţara

Israelul simulează un posibil bombardament

Pe de altă parte, Israelul a demarat un amplu exerciţiu aviatic pentru a simula un posibil bombardament asupra punctelor unde se ascund rachetele nucleare iraniene în Teheran. Acest exerciţiu a fost menit să descurajeze orice tentativă de ameninţare venită din partea Iranului care a reuşit în ultima vreme să îşi mărească simţitor stocul de uraniu îmbogăţit după ce între lunile martie şi noiembrie 2021, atât SUA, cât şi ţările occidentale nu au luat măsuri pentru a limita acest lucru. În cadrul întâlnirii de vineri cu cele opt state membre NATO din estul Europei, Klaus Iohannis a primit asigurări din partea lui Joe Biden că SUA ”îşi vor apăra aliaţii în cazul unei agresiuni militare”.


    Armata estoniană  îşi securizează graniţa
Armata estoniană îşi securizează graniţa

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net