Cel mai bătrân om al planetei are 123 de ani şi se ține bine. A provocat stupoare in aeroport

Ultima actualizare:

    Face zilnic  meditaţiifotografii: Gettyimages / profimedia
Face zilnic meditaţiifotografii: Gettyimages / profimedia

A provocat un şoc la aeroport! Swami Sivananda a uimit pe toată lumea, în Abu Dhabi, când a prezentat un paşaport în care scrie că s-a născut în 1896. Bărbatul de 123 de ani e cel mai bătrân pământean.

Lucrătorilor de la Aeroportul din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, nu le-a venit să creadă când au văzut paşaportul indianului Swami Sivananda. Bătrânul se ţine bine, nu îţi vine să crezi că are 123 de ani. Dacă actele lui sunt corecte, Sivananda este cel mai bătrân om care a trăit vreodată pe planetă. Până acum, cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată pe Pământ era considerată Jeanne Louise Calment, din Franţa, care a murit la vârsta de 122 de ani şi 164 de zile. 

Swami Sivananda a făcut recent o călătorie cu avionul de la Calcutta la Londra, cu escală la Abu Dhabi, unde a şocat pe toată lumea cu forma sa fizică extrem de bună pentru vârsta sa. Indianul este încă viguros, merge de nu-l prinzi. Autorităţile de la serviciul de paşapoarte din India au confirmat vârsta lui incredibilă pe baza unei înregistrări a datei sale de naştere la un templu. Potrivit acestor acte, Swami s-a născut la 8 august 1896, în Behala, India. El şi-a pierdut ambii părinţi înainte de a împlini vârsta de 6 ani şi a fost dat de rude unui înţelept care a colindat toată ţara împreună cu el înainte de a se stabili în Varanasi, oraş considerat unul dintre locurile sacre ale Indiei antice. 

Întrebat de jurnalişti cum de arată aşa bine şi cum de poate încă să facă exerciţii fizice extrem de dificile, Swami Sivananda şi-a dezvăluit secretele. “Duc o viaţă simplă şi disciplinată. Fac meditaţii zilnic şi nu mănânc decât fierturi, fără ulei şi mirodenii, orez şi linte, cu puţini ardei iuţi. Evit să beau lapte sau fructe, fiindcă mă gândesc că sunt alimente de fiţe. În copilărie, m-am culcat în multe zile cu stomacul gol. Înainte oamenii se mulţumeau cu puţin. Acum sunt mereu nefericiţi şi din această cauză şi-au pierdut sănătatea”. 

Bărbatul are înălţimea de numai 1,57 metri şi doarme pe o saltea aşezată direct pe podea, folosind drept pernă o bucată de lemn. Sivananda s-a născut pe când nu existau electricitate, maşini sau telefoane. De aceea, nu este entuziasmat de noile tehnologii şi preferă să trăiască simplu şi singur. Nu a fost căsătorit niciodată şi crede că longevitatea sa se datorează şi înfrânării de la sex. Swami Sivananda îşi doreşte să fie recunoscut drept cel mai bătrân pământean. În prezent, în Cartea Recordurilor, cea mai vârstnică persoană în viaţă de pe pământ este desemnată Kane Tanaka din Japonia, care are vârsta de 116 ani şi 278 de zile.

Click! spune

Iată secretele indianului Swami Sivananda care este cea mai longevivă persoană de pe planetă:

  • Mănâncă numai cât îi trebuie
  • Se mulţumeşte cu puţin
  • Trăieşte singur
image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net