Cel mai bogat om din Danemarca şi-a pierdut trei copii în atentatul din Sri Lanka. Ce legătură are cu România


    Anders Holch Povlsen şi-a pierdut trei dinc ei patru copii în bombardamentele care au avut loc în Sri Lanka Foto:GettyImages
Anders Holch Povlsen şi-a pierdut trei dinc ei patru copii în bombardamentele care au avut loc în Sri Lanka Foto:GettyImages

Trei dintre cei patru copii ai proprietarului magazinului online Asos, Anders Povlsen, au murit în atacurile teroriste din Sri Lanka, a anunţat un purtător de cuvânt al acestuia, potrivit publicaţiei theguardian.com.

Anders Holch Povlsen, în vârstă de 46 de ani, este cel mai bogat om din Danemarca, averea sa fiind estimată la 7,9 miliarde de dolari, potrivit informaţiilor apărute în publicaţia Forbes. În plus, Anders şi soţia sa, pe nume Anne Storm Pedersen, deţin circa 80.000 de hectare de pământ în Scoţia şi militează pentru protejarea zonei şi prezervarea acesteia pentru generaţiile care vor urma, relatează theguardian.com. 

Un purtător de cuvânt al acestuia a confirmat ştirea iniţială potrivit căreia miliardarul şi-a pierdut trei dintre cei patru copii în exploziile care au avut loc în Sri Lanka. 

290 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma bombardamentelor din Sri Lanka
290 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma bombardamentelor din Sri Lanka

„Pot confirma că trei copii au fost ucişi. Nu avem alte comentarii şi vă rog să respectaţi dreptul la intimitate al familiei în aceste momente”, a declarat purtătorul de cuvânt. Acesta a refuzat să divulge identitatea copiilor şi nu a menţionat dacă şi alţi membri ai familiei omului de afaceri erau prezenţi în Sri Lanka în momentul atacului.

Bombardamentele care au avut loc în duminica Paştelui Catolic în Sri Lanka, vizând mai multe biserici şi hoteluri din zona capitalei Colombo au ucis peste 290 de persoane şi au făcut alte 500 de victime. Potrivit anchetatorilor, 13 suspecţi au fost prinşi, iar Organizaţia Stat Islamic a revendicat seria de atacuri. În urma exploziilor au fost identificaţi 36 de străini decedaţi, provenind din 9 ţări, precum Statele Unite ale Americii, marea Britanie, Danemarca, Pakistan, Maroc, India şi Bangladesh.

Numărul morţilor a ajuns la 290. Alte 500 de persoane sunt rănite
Numărul morţilor a ajuns la 290. Alte 500 de persoane sunt rănite

Anders Holch Povlsen deţine afaceri în România 

Cel mai bogat om de afaceri din Danemarca, Anders Holch Povlsen, cu o avere estimate la 7,9 miliarde de euro, a adus un aport de trei milioane de euro la capitalul companiei brașovene Wildland SRL, pe care o și administrează alătui de germanul Cristoph Promberger, informeză transilvaniabusiness.ro. Fundaţia urmăreşte cumpărarea pentru conservare a pădurilor din judeţul Argeş şi argumentează că aceasta este cea mai sigură şi eficientă modalitate prin care aceste arii vor putea fi protejate pentru ca ulterior să fie creat un parc natural. În statutul fundaţiei deţinute de Cristophe Promberger şi de Anders Holch este inclusă clauza prin care toate suprafeţele cumpărate pentru a alcătui viitorul parc vor fi donate statului român în momentul în care „acesta va putea asigura administrarea parcului, în conformitate cu statutul său”.

Citeşte şi

Atentate cu bombe în biserici și hoteluri în Sri Lanka, de Paştele catolic. 215 de morţi şi peste 500 de răniți

Opt copii români se află în Sri Lanka, țară lovită de atentate teroriste

andreea mantea
tina turner jpg
horoscop jpg
cub gabi bădălău png
Schengen FOTO Shutterstock
cub Daniel Onoriu png
dorin cioaba 2 jpg
loredana groza si sotul 7 webp
image
image
image
image
image
image
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg
Schengen FOTO Shutterstock
vouchere pentru energie electrica jpg