Cel mai luxos tren din lume a pornit la drum! Cât scot din buzunar cei care urcă la bord

image
Marea Britanie - Orient Express le propune pasagerilor care vor urca în vagoane în 2020 să petreacă în stilul anilor ‘20

Revista americană Forbes a realizat topul celor mai luxoase trenuri din lume şi pe prima poziţie s-a aflat Rovos Rail, din Africa de Sud. La bordul trenului de lux, care parcurge 1.600 de kilometri între Pretoria şi Cape Town, pot călători 72 de pasageri. Însă trebuie să ştiţi încă de la început că un astfel de sejur pe calea ferată este destul de piperat, preţurile fiind cuprinse între 5.000 şi 9.000 de dolari.

De departe cea mai frumoasă modalitate de a admira peisajele şi vegetaţia sălbatică a Africii de Sud este la bordul unui tren de lux, unde fiecare capriciu sau moft sunt satisfăcute pe loc de un personal extrem de bine instruit şi de atent. Călătorii care au parcurs cei 1.600 km din Pretoria la Cape Town au descris călătoria ca fiind ”o rememorare a vechilor expediţii romantice şi aventuroase de la începutul secolului XX”. În vagonul-restaurant, ţinuta de seară (sacou şi cravată) este obligatorie, iar meniul e demn de un local de cinci stele.

Preţul biletelor porneşte de la 5.000 de dolari

Cuşetele extrem de mari şi confortabile au băi individuale şi duşuri, iar mobilierul este din lemn masiv, decorat manual de maeştri tâmplari. Nu există nici un televizor, nu e conexiune Wi-Fi la bordul trenului care păstrează designul din epoca regelui Edward. În cadrul excursiei, călătorii au parte de cinci safari. Orient Experess vine cu o ofertă de nerefuzat pentru 2020, dar din păcate, toate biletele au fost vândute. Trenul care pleacă din Londra, trece prin Veneţia şi ajunge la Istanbul le promite pasagerilor care vor achita biletele de aproape 12.000 de euro o experienţă de neuitat cu petreceri tematice specifice anilor 1920.

image
Canada - Trenul canadian care străbate vestul Canadei oferă prilejul de a admira Munții Stâncoși

Garnitura de lux este decorată în stil art deco şi vine la pachet cu servicii demne de hoteluri de cinci stele. Evident, la cină nu sunteţi primiţi decât dacă sunteţi îmbrăcat elegant. La bordul trenului Orient Express, specialiştii Forbes, au descoperit acel şarm specific romanelor Agathei Christie. 

Trenul The Rocky Mountaineer, din Canada, le oferă prilejul pasagerilor de a admira Munţii Stâncoşi şi peisajele de neuitat din partea vestică a Canadei. Călătoria le oferă călătorilor peisaje care sunt vizibile doar din tren şi posibilitatea de a zări în regiunea Banff elani sau urşi sălbatici.

image
Marea Britanie - Vagoanele trenului Royal Scotsman sunt create în stil edwardian şi garnitura vine la pachet şi cu un spa

Trenul The Royal Scotsman îi provoacă pe călătorii cu dare de mână să admire ţinuturile înalte din Scoţia şi să se bucure de o excursie de neuitat în condiţii de lux. Din păcate, la bordul trenului nu pot urca mai mult de 36 de pasageri. Aceleaşi vagoane în stil edwardian pe care le-am întâlnit şi în Africa de Sud îi încântă pe musafiri cu aerul boem şi mirosul pătrunzător de lemn. Pe lângă vagonul-restaurant şi cuşetele demne de capete încoronate, trenul mai dispune şi de un vagon-spa. 

image
Rusia - Trans-Siberianul le dezvăluie pasagerilor zone necunoscute şi sălbatice din îndepărtata Mongolie şi din jurul Lacului Baikal

Trans-Siberianul este pe locul cinci în topul preferinţelor Forbes. Golden Eagle Trans-Siberian Express este o provocare pentru turişti pentru că timp de 15 zile, prin faţa ferestrelor se dezvăluie minunăţii sălbatice. De la uluitoarele peisaje din Mongolia şi până la regatul de gheaţă din jurul lacului Baikal, călătorii pot admira frumuseţi unice în condiţii de confort sporit.

meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
meghan markle harry regina jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
BeFunky collage (12) jpg
Ioana Petric jpg
Regina Elisabeta
pod peste Dunare 6
An2 Foto Ștefan Both18 jpg
image
image
image
image
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png
talibani
Regina Elisabeta