Cel puţin cinci morți şi 40 de răniți după ce o maşină a intrat în mulţime la o paradă de Crăciun în SUA

Ultima actualizare:

    Martorii au văzut un SUV roșu intrând în mulțimefoto: captură video/Twitter
Martorii au văzut un SUV roșu intrând în mulțimefoto: captură video/Twitter

O paradă de Crăciun dintr-un oraș din Wisconsin, SUA, a devenit scena unui atentat sângeros. O mașină de teren a intrat în mulțime, provocând moartea a cel puțin cinci persoane și rănirea altor 40. Printre răniți se numără foarte mulți copii.

Cel puţin cinci persoane au murit şi 40 au fost rănite după ce o maşină a intrat în mulţime, duminică seară, la o paradă de Crăciun din oraşul Waukesha (Wisconsin), potrivit News.ro, care citează AP.

Potrivit imaginilor publicate pe Twitter, un SUV roşu a intrat în mulţimea adunată în centrul oraşului, în jurul orei locale 16:40, chiar în timpul paradei de Crăciun.

Autoritățile locale au anunțat că 11 adulţi şi 12 copii au fost transportaţi la spital, iar ulterior două instituții medicale au transmis că tratează 28 de pacienți în urma acestui incident, relatează CNN. Unul dintre spitale avea trei pacienți în stare critică și patru în stare gravă.

Angelito Tenorio, candidat pentru postul de trezorier al statului, prezent la faţa locului, a relatat pentru Milwaukee Journal Sentinel că a văzut un vehicul de tip SUV intrând cu viteză maximă pe artera unde avea loc parada. „Apoi, am auzit un lovitură puternică şi ţipetele persoanelor lovite de vehicul”, a spus el. 

Autoritățile au reținut un suspect

O „persoană de interes” se află în custodia autorităţilor, a spus şeful poliţiei, Dan Thompson, care nu a oferit detalii. El a precizat că între cei loviţi de maşină se află mai mulţi copii. Ancheta este în derulare, asistată de Departamentul de Justiţie din Wisconsin.

„Ce s-a întâmplat astăzi în Waukesha este revoltător şi sunt încrezător că cei responsabili vor fi aduşi în faţa justiţiei”, a scris pe Twitter procurorul general al statului, Josh Kaul.

Casa Albă a transmis că urmărește incidentul, este gata să ofere toată asistența de care este nevoie și și-a exprimat compasiunea pentru victime și rudele lor.

CHILLING VIDEO: These images show the moment a driver in an SUV plowed through the Waukesha Christmas Parade this afternoon. At least 20 people have been injured. We're waiting on more updates. Here's what we know: https://t.co/4tVqtt7Uya pic.twitter.com/EAjT1HYfUC — WISN 12 NEWS (@WISN12News) November 22, 2021

CHILLING VIDEO: These images show the moment a driver in an SUV plowed through the Waukesha Christmas Parade this afternoon. At least 20 people have been injured. We're waiting on more updates. Here's what we know: https://t.co/4tVqtt7Uya pic.twitter.com/EAjT1HYfUC

— WISN 12 NEWS (@WISN12News) November 22, 2021

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net