Cele mai interesante locuri din lume pentru a fi voluntar

image
Surs─â foto: Syda Productions/ Shutterstock

Voluntariatul ├«n str─âin─âtate reprezint─â o excelent─â oportunitate de a vizita c├óteva dintre cele mai bogate locuri din lume (din punct de vedere cultural) ╚Öi, ├«n acela╚Öi timp, este o ╚Öans─â prin care po╚Ťi influen╚Ťa ├«n mod pozitiv via╚Ťa unor oameni.

Educa╚Ťia, sistemul de s─ân─âtate, inegalit─â╚Ťile de gen sunt c├óteva dintre problemele cu care se confrunt─â mai multe ╚Ť─âri din lume. Indiferent dac─â au o cultur─â bogat─â ╚Öi reprezint─â un punct de interes pentru turi╚Öti ori se remarc─â printr-o dezvoltare economic─â, unele ╚Ť─âri au anumite puncte slabe ├«n domenii importante.

Dac─â e╚Öti ├«ncep─âtor ├«n acest domeniu sau dac─â ai luat deja parte la activit─â╚Ťi de voluntariat ╚Öi ai sus╚Ťinut, al─âturi de fundatii ╚Öi organiza╚Ťii rom├óne╚Öti, comunit─â╚Ťile defavorizate care aveau nevoie de servicii educa╚Ťionale ╚Öi de s─ân─âtate mai bune, participarea la programe interna╚Ťionale de ajutorare a celor mai pu╚Ťin noroco╚Öi poate fi o experien╚Ť─â pozitiv─â.

├Ä╚Ťi prezent─âm, ├«n r├óndurile ce urmeaz─â, c├óteva dintre cele mai interesante destina╚Ťii pentru voluntariat:

1. Cambodgia

The Angkor Wat, cel mai mare monument religios din lume, se afla ├«n Cambodgia, iar acesta este unul dintre motivele pentru care foarte mul╚Ťi c─âl─âtori ├«╚Öi doresc s─â ajung─â ╚Öi ├«n aceast─â ╚Ťar─â. Aparte de obiectivele turistice ╚Öi cultura impresionant─â, un alt motiv pentru care po╚Ťi vizita Cambodgia ├«l reprezint─â voluntariatul. Aceast─â ╚Ťar─â a trecut prin perioade dificile, ╚Öi, cu toate c─â a ren─âscut din propria cenu╚Ö─â, devenind unul dintre cele mai frumoase locuri din Asia, la anumite capitole are nevoie de ajutorul unor voluntari implica╚Ťi. Printre domeniile la care Cambodgia nu exceleaz─â se num─âr─â educa╚Ťia ╚Öi medicina. A fi voluntar ├«n aceast─â ╚Ťar─â ├«╚Ťi va permite s─â cuno╚Öti mai bine via╚Ťa nativilor ╚Öi s─â afli mai multe despre cultura lor.

2. Thailanda

Thailanda este una dintre destina╚Ťiile de vacan╚Ť─â preferate de cei mai mul╚Ťi turi╚Öti, datorit─â numeroaselor experien╚Ťe de care ei au parte ├«n timpul petrecut ├«n aceast─â ╚Ťar─â. Este, totodat─â, unul dintre locurile ├«n care se desf─â╚Öoar─â numeroase ac╚Ťiuni de voluntariat. Organiza╚Ťia Volunteering Solutions ofer─â mai multe programe de voluntariat ├«n Bangkok, Chiang Mai ╚Öi Surin. De asemenea, cei care vor s─â lucreze cu elefan╚Ťii se pot ├«nscrie ├«n programe cum ar fi The Elephants to Beaches, Thailand Voluntour ori Summer Volunteering.

3. India

C─âmin pentru peste 1,3 miliarde de oameni, care vorbesc 22 de limbi diferite, India atrage aten╚Ťia interna╚Ťional─â prin economia ╚Öi cultura sa. Cu toate acestea, ├«n acest loc de pe glob au fost identificate mai multe probleme, printre care inegalit─â╚Ťile de gen ╚Öi s─âr─âcia, ├«n special ├«n zonele rurale. Femeile se confrunt─â aici cu violen╚Ťa domestic─â ╚Öi resimt opresiuni c├ónd vine vorba despre educa╚Ťie, locuri de munc─â ╚Öi asisten╚Ť─â medical─â. Prin programe precum Kaya Volunteer ╚Öi Volunteering Journeys, voluntarii ├«ncearc─â s─â schimbe mentalit─â╚Ťile ╚Öi s─â le ├«ncurajeze pe femei s─â nu renun╚Ťe la ╚Öcoal─â.

4. Bali

Aflat─â pe lista celor mai bune destina╚Ťii pentru a merge la plaj─â, aceast─â mic─â insul─â indonezian─â a fost acaparat─â de turi╚Öti ├«n ultimii ani. E nevoie de voluntari pentru a-i ajuta pe localnici s─â fac─â fa╚Ť─â nevoilor turi╚Ötilor ╚Öi industriei care e ├«ntr-o continu─â dezvoltare. Unul dintre obiective este ca at├ót adul╚Ťii, dar mai ales copiii s─â ├«nve╚Ťe limba englez─â.

5. Ghana

Una dintre cele mai importante destina╚Ťii pentru a face voluntariat ├«n str─âin─âtate, Ghana este ╚Ťara ├«n care se desf─â╚Öoar─â mai multe astfel de programe, ├«ntruc├ót problemele aici sunt mai mari. Cele mai multe oportunit─â╚Ťi de voluntariat se ├«nt├ólnesc ├«n ora╚Öul Tamale, ├«n domenii precum educa╚Ťia, medicina, dezvoltarea comunitar─â ╚Öi asisten╚Ťa social─â.

Aceste destina╚Ťii sunt printre cele mai ofertante. Pe de-o parte, datorit─â oportunit─â╚Ťilor de vizitare a unora dintre cele mai frumoase locuri ╚Öi monumente istorice din lume. Pe de alt─â parte, ├«n astfel de locuri po╚Ťi o avea o contribu╚Ťie semnificativ─â la ├«mbun─ât─â╚Ťirea vie╚Ťii locuitorilor.

borcea piscina JPG
giulia anghelescu2 png
meditate 1851165 1280 (1) jpg
laura cosoi png
gianina corondan tb1000 jpg
BeFunky collage (34) jpg
colaj grecia jpg
foto 1   Miki K Pital jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
vacanta femeie jpg
pride lgbt new york5 png
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg